ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Α1 ΑΝΔΡΩΝ / PLAY OFF / ΤΕΛΙΚΟΙ

«Δυναστεία» Ολυμπιακού, πρωταθλητής και νταμπλούχος, 13-9 τον ΝΟΒ - Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος τις απονομές (pics)

  28.05.2024 20:46       1694

Επιβλητικός ο Ολυμπιακός, επιβεβαίωσε για μια ακόμη χρονιά την απόλυτη κυριαρχία του στην ανδρική υδατοσφαίριση, εντός των ελληνικών τειχών και συνεχίζει να στρογγυλοκάθεται στον θρόνο του, έχοντας δημιουργήσει, πλέον, “δυναστεία” στο άθλημα.

Οι ερυθρόλευκοι του Πειραιά επιβλήθηκαν και στον τρίτο αγώνα της σειράς των μεγάλων τελικών του πρωταθλήματος Α1 Ανδρών επί του ΝΟ Βουλιαγμένης, αυτή τη φορά με 13-9, στο Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά «Π. Καπαγέρωφ», έκαναν το 3-0 στις νίκες και κατέκτησαν κι αυτόν τον τίτλο αήττητοι.

Ο Ολυμπιακός σήκωσε το 12ο συνεχόμενο πρωτάθλημα, 28ο από καταβολής της Α1 Ανδρών και 37ο συνολικά, σύμφωνα με τα επίσημα αρχεία της ΚΟΕ, έχοντας δημιουργήσει, πλέον, αυτοκρατορία. Και φυσικά κατέκτησε και το νταμπλ, το 22ο στην ιστορία του, ενώ διεκδικεί και το ευρωπαϊκό Τσάμπιονς Λιγκ, στο Final-4 που θα γίνει στη Μάλτα (5-7/6) και στο οποίο στρέφει, πλέον, την προσοχή του.

Οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά στο ματς και προηγήθηκαν με 4-1, αλλά οι φιλοξενούμενοι του ΝΟΒ αντεπιτέθηκαν και ισοφάρισαν σε 5-5, ενώ το ημίχρονο έληξε 6-5. Στο τρίτο οκτάλεπτο, όμως, οι ερυθρόλευκοι έκαναν ένα επί μέρους σκορ 6-1 (φτάνοντας στο 12-6) και ουσιαστικά “καθάρισαν” την υπόθεση νίκη και τίτλο. Στο τέταρτο οκτάλεπτο προηγήθηκαν και με επτά γκολ, 13-6 και οι Βουλιαγμενιώτες μείωσαν απλά στο τελικό 13-9.

Κορυφαίος σκόρερ των νικητών ήταν ο Τάκης Δήμου με 5 γκολ, ενώ ο Γενηδουνιάς πέτυχε 4, όσα και ο Παπασηφάκης από πλευράς ΝΟΒ.

Τις απονομές έκανε ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος.

Δείτε, πάνω, πλούσιο φωτορεπορτάζ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 13-9

Οκτάλεπτα: 3-1, 3-4, 6-1, 1-3.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χρβόγε Κόλιανιν): Ζερδεβάς, Βάμος 1, Γενηδουνιάς 4, Φουντούλης 1, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Αλαφραγκής, Δήμου Τ. 5, Νικολαΐδης, Παπαναστασίου 2, Δαμίγος, Γκίλλας.