ΤΕΧΝΙΚΗ / ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Δύο ακόμα μετάλλια για την Ελλάδα στο φινάλε

  20.07.2012 14:49       1077

Δεν έχουν τελειωμό οι επιτυχίες για την ελληνική αποστολή Τεχνικής κολύμβησης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων / Νεανίδων που διεξάγεται στο Γκρατς της Αυστρίας. Η παρουσία της ομάδας στο Πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση 11 μεταλλίων συνολικά (2 χρυσά, 5 αργυρά, 4 χάλκινα).

Την τελευταία ημέρα των αγώνων ο κολυμβητής Στάθης Μπίρμπας εκπροσώπησε τη χώρα μας στο αγώνισμα των 6000μ., καταλαμβάνοντας την 2η θέση με χρόνο 57:21.05. Τέσσερις θέσεις πίσω του βρέθηκε ο Παναγιώτης Ιατρούδης, ο οποίος κατέκτησε την 6η θέση σημειώνοντας χρόνο 58:05.28.

Στο ίδιο αγώνισμα η κολυμβήτρια Σύλια Βασιλοπούλου κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο, τερματίζοντας 3η με χρόνο 1:01:05.46. Δυστυχώς, η δεύτερη εκπρόσωπός μας Μενεξία Μπαρμπακυριάκου αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την κούρσα.

Ο Τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ Αλέξανδρος Ξιάρχος, ο οποίος συνοδεύει την ελληνική αποστολή στο Γκρατς δήλωσε: «Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από την απόδοση της ομάδας. Παρά τις δυσκολίες είμαστε εδώ, δυνατοί και περιμένουμε την πολιτεία να κάνει το καθήκον της. Να είναι δίπλα μας και να στηρίζει αυτά τα παιδιά που καθημερινά μοχθούν για να κάνουν την Ελλάδα γνωστή σε όλο τον κόσμο».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος