ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ - ΧΑΝΙΑ

Δυο πρωτιές ο Δημήτρης Μάρκος

  30.04.2022 20:32       2214

Δυο χρυσά μετάλλια στα 100μ. πεταλούδα και στα 400μ. ελεύθερο, κατέκτησε ο Δημήτρης Μάρκος (ΝΟΚΑΛΑΜΚ) στη σημερινή (Σάββατο 30/4) δεύτερη μέρα στα 19α Βενιζέλεια που συνεχίστηκαν στα Χανιά.

«Είμαι αρκετά ευχαριστημένος από την απόδοσή μου. Σίγουρα δεν ήταν ένας αγώνας “στόχος”, αλλά θέλαμε να δούμε πού βρισκόμαστε στην προετοιμασία φέτος και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Η διοργάνωση είναι φοβερή και ελπίζω χρόνο με τον χρόνο να γίνεται ακόμα πιο ωραία και να έρχονται αθλητές από το εξωτερικό», τόνισε ο πρωταθλητής του ΝΟ Καλαμακίου.

Αναλυτικά οι τελικοί:

Στα 50μ. ύπτιο επικράτησε η Μαρία-Μελίνα Τροχαλάκη (ΟΣΦΠ) με 30:68 και στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών ο 15 χρονος Βασίλης Κακουλάκης (ΩΡΙΩΝΑΣ) με 27:89.

Στα 200μ. πρόσθιο την πρώτη θέση κατέλαβε η 14 χρονη Αρετή Ζαρμπούτη (ΑΣΚ ΝΤΕΡΗ) με 2:39.76 και ο Απόστολος Παπαστάμος (ΟΣΦΠ) με 2:21.48.

Στα 100μ. ελεύθερο, κυριάρχησαν η 16 χρονη Καλλιόπη Ζαϊμη (ΠΑΟ) με 58:19 και ο Χρήστος Κατραντζής (ΠΑΟ) με 50:76.

Η Αναστασία Πεππέ (ΑΣΚ ΝΤΕΡΗ) με 2:22.05 νίκησε στα 200μ. ύπτιο και στους άνδρες ο 16 χρονος Γιώργος Πέκος (Κ.Ε.ΚΟΖΑΝΗ) με 2:07.74.

Στα 400μ. ελεύθερο γυναικών, επικράτησε η Ξανθή Μητσάκου (ΑΣΚ ΝΤΕΡΗ) με 4:21.07 και στους άνδρες ο Δημήτρης Μάρκος (ΝΟΚΑΛΑΜΚ) με 3:53.34.

Στους τελευταίους τελικούς της ημέρας, η ‘Αννα Ντουντουνάκη (ΠΑΟ) νίκησε στα 100μ πεταλούδα γυναικών με 59:27 και ο Δημήτρης Μάρκος (ΝΟΚΑΛΑΜΚ) και πάλι, στα 100μ Πεταλούδα ανδρών με 55:39: «Γενικά είμαι πολύ πιο χαλαρή απ’ ό,τι συνήθως, είναι περίοδος προετοιμασίας αυτή για μένα- είπε η Ντουντουνάκη. Οπως είχα πει και στην συνέντευξη Τύπου αντιμετωπίζω αυτούς τους αγώνες σαν γιορτή και μια ευκαιρία ν’ αγωνιστώ στον τόπο μου. Βλέπω ένα σωρό παιδιά από τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων που δεν μ’ έχουν γνωρίσει και έχουν την ευκαιρία να μας δουν όλους εμάς εδώ, οπότε το βλέπω περισσότερο από αυτή την πλευρά και όχι τόσο αγωνιστικά. Είμαι ευχαριστημένη», συμπλήρωσε.

Οι αγώνες ολοκληρώνονται αύριο Κυριακή 1/5 (09:00, 17:00).

Αναλυτικά οι σημερινοί τελικοί ΕΔΩ.

Πριν από το αγωνιστικό σκέλος, πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης όπου και παρέλασαν όλα τα σωματεία από την Ελλάδα και την Κύπρο, που βρίσκονται αυτό το τριήμερο στα Χανιά. Παρόντες, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο έφορος κολύμβησης της ΚΟΕ, Νίκος Ξυλούρης κ.α.

Στην τελετή έναρξης, ο ΝΟ Χανίων απένειμε τιμητική πλακέτα στην ΚΟΕ, την οποία και παρέλαβε η γ' αντιπρόεδρος Αλεξία Μαρίνη ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας από τον Δήμαρχο Χανίων.

Ξεχωριστή σίγουρα ήταν επίσης η παρουσία στο κολυμβητήριο της ζωντανής ιστορίας του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Τάκη Χουλιόπουλου, ο οποίος αποθεώθηκε από το κοινό, δείχνοντας ιδιαίτερα συγκινημένος.

Πριν αρχίσει το αγωνιστικό σκέλος, τη δράση ξεκίνησε ο παραολυμπιονίκης, Αντώνης Τσαπατάκης, ο όποιος κολύμπησε στα 100μ. πρόσθιο, γνωρίζοντας το ζεστό χειροκρότημα από τον κόσμο που έδωσε και πάλι βροντερό παρόν στο κολυμβητήριο: «Τιμή να κολυμπάω στο κολυμβητήριο που έμαθα να νικάω αλλά και να χάνω… Σήμερα σίγουρα κέρδισα», τόνισε συγκινημένος.0,

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος