ΤΕΧΝΙΚΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ / ΝΕΑΝΙΔΩΝ / ΠΟΖΝΑΝ

Δύο χρυσά και δύο ασημένια μετάλλια προστέθηκαν στο φινάλε στην εντυπωσιακή συγκομιδή της Εθνικής ομάδας (pics)

  25.06.2022 21:25       731

Άλλα τέσσερα μετάλλια, από τα οποία τα δύο χρυσά και δύο ασημένια, προστέθηκαν στην εντυπωσιακή συγκομιδή της ελληνικής αποστολής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης Νέων / Νεανίδων στο Πόζναν της Πολωνίας, στην τέταρτη και τελευταία ημέρα των αγώνων.

Η συνολική συγκομιδή έφτασε στα 20 μετάλλια, τα περισσότερα από κάθε άλλη συμμετέχουσα χώρα (τρίτη στην κατάταξη στον πίνακα λόγω χρυσών με 6, ενώ φέρνει ακόμα 8 ασημένια και 6 χάλκινα).

Συγκεκριμένα, τα μετάλλια της τελευταίας ημέρας ήρθαν ως εξής:

Μεγάλος πρωταγωνιστής των αγώνων εξελίχθηκε ο Γιώργος Καλτσουκαλάς, ο οποίος κατέκτησε χρυσό μετάλλιο και στον τελικό των 50 μ. άπνοια Νέων με τον εκπληκτικό χρόνο 14.78, που αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ. Στο ίδιο αγώνισμα, ο Νίκος Δαβίτης πήρε το ασημένιο μετάλλιο με επίδοση 15.37 κι έτσι η Ελλάδα έκανε για άλλη μια φορά το θριαμβευτικό 1-2. Την απονομή έκανε το μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ και Ταμίας της CMAS Ηλίας Ξιάρχος.

Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε και η εκπληκτική Εθνική μας ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100 μ. επιφάνεια Νέων, με τους Απόστολο Λαμπαδάρη, Νίκο Δαβίτη, Ηλία Καλφίδη, Γιώργο Καλτσουκαλά, που στον τελικό του αγωνίσματος πέτυχε χρόνο 2.30.46.

Το δεύτερο ασημένιο μετάλλιο της ημέρας για την Ελλάδα κατέκτησε ο Ηλίας Καλφίδης στα 800 μ. επιφάνεια Νέων (στις γρήγορες σειρές το απόγευμα) με 6.37.70. Ο Βαγγέλης Νικολαΐδης ήταν 4ος με 6.46.83.

Στον τελικό της σκυταλοδρομίας 4Χ100 μ. επιφάνεια Νεανίδων η Εθνική μας ομάδα με τις Χριστίνα Βρέτζου, Ζωή Κουτουρούσιου, Γεωργία Περάκη και Κατερίνα Μανιάτη πήρε την 4η θέση με 2.53.81.

Στο ίδιο αγώνισμα των Νεανίδων (800 μ. επιφάνεια), η Ζωή Κουτουρούσιου πήρε την 9η θέση με 7.32.78.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ.

Δείτε, πάνω, photos και την τελική κατάταξη στον πίνακα μεταλλίων.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής