ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Δύσκολα και στο φινάλε τη νίκη ο Ολυμπιακός, 8-7 τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Γουδή (pics)

  11.12.2021 17:21       959

Ο Απόλλων Σμύρνης αποδείχθηκε "σκληρό καρύδι" και πολύ δυνατός αντίπαλος για τον κάτοχο του τίτλου και πρωτοπόρο Ολυμπιακό, στο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής του Α' Ομίλου του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Α1 Ανδρών, στο κολυμβητήριο του πάρκου Γουδή. Τελικά οι ερυθρόλευκοι πήραν δύσκολα και στο φινάλε τη νίκη με 8-7, διατηρώντας το απόλυτο των νικών (9 στα 9) και τη μοναξιά της κορυφής στη βαθμολογία.

Το ματς ήταν σκληρό, με κλειστές άμυνες και όλα τα στοιχεία ενός ντέρμπι. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ μέχρι και στο 7-7 (ο Γούνας είχε ισοφαρίσει για τον Απόλλωνα). Ο Γενηδουνιάς (που ήταν ο κορυφαίος σκόρερ καθώς πέτυχε 5 γκολ για τον Ολυμπιακό) σκόραρε στο 2:09 πριν από τη λήξη για το 7-8 και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Πειραιά.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 7-8

Οκτάλεπτα: 1-1, 1-2, 2-2, 3-3.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος, Γαρδίκας, Μόκκας 2, Γωγιωτάκης, Κίτσος, Γκουσάροφ 3, Χονδροκούκης 1, Βίσκοβιτς, Γούνας 1, Τσολακούδης, Σαλανάκης, Καβουσανός, Τουρκομένης, Κότσκαρ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γκίλλας, Γενηδουνιάς 5, Φουντούλης, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης, Φιλίποβιτς 2, Χρυσοσπάθης, Σύρμας, Μαθιόπουλος.

Διαιτητές: Δαμιανάκης, Μπιράκης

Αλυτάρχης: Λάμπρος Μιχαηλίδης

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής