ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Θ. Χατζηθεοδώρου

«Δύσκολο και επίπονο καλοκαίρι»

  13.11.2015 16:01       685

Ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου, στον οποίο η ΚΟΕ ανανέωσε την συνεργασία ως προπονητή της εθνικής ομάδας Νέων Ανδρών, καθώς και της εθνικής ομάδας των Εφήβων, παραχώρησε συνέντευξη στο επίσημο σάιτ της Ομοσπονδίας, μιλώντας για τον ρόλο του, τους στόχους και τις επιδιώξεις, αλλά και την προετοιμασία των εθνικών ομάδων.

Υπενθυμίζεται πως εθνική ομάδα Νέων Ανδρών αποτελείται από παιδιά γεννημένα το 1997 και εντεύθεν, ενώ η εθνική ομάδα των Εφήβων από παιδιά γεννημένα το 1998 και έπειτα. Να σημειωθεί επίσης πως βασικός στόχος για την φετινή χρονιά για τους Νέους Άνδρες είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί στην Ολλανδία από τις 11 μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου, ενώ για τους Εφήβους είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Μαυροβούνιο, από 26 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Χατζηθεοδώρου μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, υποστήριξε:

«Οι επιτυχίες των ομάδων πέρυσι, η 4η θέση που πήραν στο Καζακστάν και η 3η στο Μπακού αντίστοιχα, μας γεμίζουν με αισιοδοξία και όνειρα. Υπάρχει καλό υλικό και πλούσιο ταλέντο και εύχομαι να μην έχουμε τραυματισμούς, καθώς πέρυσι, ως ομοσπονδιακός τεχνικός ήμουν πολύ άτυχος και έχασα πολλούς παίκτες από τραυματισμούς. Εύχομαι λοιπόν να μην έχουμε τραυματισμούς, να κάνουμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι σε αυτές τις δύο σπουδαίες συναντήσεις».

Αναφερόμενος στην προετοιμασία των εθνικών ομάδων για τους στόχους αυτούς τόνισε: «Έχουμε σχεδόν έτοιμο το πρόγραμμα, σε απόλυτη συνεργασία με τον τεχνικό σύμβουλο της ΚΟΕ, τον κ. Αντώνη Αρώνη. Οι βασικοί πυλώνες προετοιμασίας είναι δύο τουρνουά για την ομάδα των Νέων Ανδρών και δύο για την ομάδα των Εφήβων. Για την ομάδα των Νέων Ανδρών έχουμε τα τουρνουά που θα γίνουν τον Ιούλιο στο Βελιγράδι και στο Μαυροβούνιο αντίστοιχα, ενώ για την ομάδα των εφήβων έχουμε το Κόμεν Καπ, το οποίο θα γίνει στο Βόλο, και το Βικέλας Καπ, το οποίο θα γίνει στη Σύρο. 

Ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους πολίστες στην ιστορία της ελληνικής υδατοσφαίρισης, ένας άνθρωπος ο οποίος τίμησε τα σκουφάκια του Ηλυσιακού , με τον οποίο ξεκίνησε την καριέρα του το 1988 μέχρι το 1994, του Ολυμπιακού, από το 1995 μέχρι το 2010, της Παρτιζάν Βελιγραδίου, την περίοδο 2010-2011 και του Ν.Ο. Χίου, την περίοδο 2011-2012. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός λοιπόν, τόνισε τις ιδιαιτερότητες που έχει ο ίδιος σαν προπονητής των δύο αυτών ομάδων, αφού η μεν εθνική ομάδα των Νέων Ανδρών θα κληθεί να παίξει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με τους παλιούς κανονισμούς, ενώ η δε εθνική ομάδα των Εφήβων θα παίξει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με τους νέους κανονισμούς, με έξι παίκτες, δηλαδή, αντί για επτά.

Μιλώντας για την ιδιαιτερότητα αυτή τονίζει: «Είμαι υποχρεωμένος να κάνω πολλές και σύγχρονες προπονήσεις με τους ίδιους παίκτες , αφού και στα δύο συγκροτήματα είναι σχεδόν τα ίδια παιδιά για διαφορετικό στυλ πόλο. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι και για μένα, αλλά κυρίως για τα παιδιά, θα είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο καλοκαίρι και αρκετά επίπονο».

Να σημειωθεί πως ο κ. Χατζηθεοδώρου είναι ο πρώτος Έλληνας αθλητής σε κατακτήσεις τίτλων, όχι μόνο στο πόλο, αλλά σε όλα τα αθλήματα. Συγκεκριμένα, έχει κατακτήσει 31 τίτλους στην καριέρα του (σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο ίδιος), έχοντας στην συλλογή του 13 Πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό και την Παρτιζάν, 12 κύπελλα (με τις δύο αυτές ομάδες) και 2 Τσάμπιονς Λιγκ, 1 με τον Ολυμπιακό και 1 με την Παρτιζάν, 1 Σούπερ Καπ Ευρώπης με τον Ολυμπιακό, 2 Σούπερ Καπ Ελλάδος, όταν κάποτε διεξάγονταν αυτά, με τον Ολυμπιακό και 1 Πρωτάθλημα της Αδριατικής Λίγκας με την Παρτιζάν Βελιγραδίου.

Σχετικά με τα παιδιά τα οποία έχει στην σύνθεσή του και τα οποία επιβλέπει ο ίδιος, τονίζει: «Τα παιδιά τα δικά μου, και αυτό θέλω να το επισημάνω ιδιαίτερα, αποτέλεσαν τους πρωταγωνιστές στην τελευταία μεταγραφική περίοδο και είναι ευχής έργον ότι τα περισσότερα από αυτά, τα μεγαλύτερα ταλέντα, πήραν μεταγραφή και αγωνίζονται σήμερα στις ομάδες της Α1 κατηγορίας. Εύχομαι και ελπίζω να τους δοθούν οι ευκαιρίες από τους προπονητές τους να παίξουν, για να είναι έτσι πιο έτοιμοι και πιο ώριμοι στο μεγάλο καθήκον που έχουν να τιμήσουν το σκουφάκι της εθνικής Ελλάδος στις υποχρεώσεις που έχουμε το καλοκαίρι του 2016».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ