ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Δημήτρης Διαθεσόπουλος

«Δύσκολο το έργο των γυναικών»

  17.02.2012 14:14       1223

Την Κυριακή στο Λονδίνο (14:00 ώρα Ελλάδος) θα μάθουμε τους αντιπάλους των εθνικών ομάδων πόλο για το προολυμπιακό τουρνουά ανδρών/ γυναικών. Ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, δήλωσε για τους ενδεχόμενους αντιπάλους των ομάδων μας: « Παρά το γεγονός πως οι γυναίκες είναι στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας δεν έχουν ευκολότερο έργο από τους άνδρες, που είναι στο 4ο. Δεν έχει σειρά η κατάταξη. Όταν είσαι σε ένα δύσκολο γκρουπ, η συνέχεια είναι πιο εύκολη γιατί έχεις ευκολότερη διασταύρωση. Πάντως, εμείς θα δούμε την κλήρωση και τη Δευτέρα θα αξιολογήσουμε την κατάσταση».

Στην συνέχεια μίλησε για την οικονομική στήριξη που θα έχει η αποστολή των ομάδων από την Ολυμπιακή επιτροπή: «Ναι, θα μας στηρίξουν. Είναι θέμα Ολυμπιακής παρουσίας. Εφόσον προκριθούν οι αθλητές θα έχουν την οικονομική βοήθεια».

Αναφορικά με τις ομάδες που θα ήθελε να αντιμετωπίσουμε, τόνισε: «Αυτό που με νοιάζει εμένα είναι οι ομάδες να έχουν καλή απόδοση και μια καλή πορεία. Δεν κοιτάζω την κλήρωση. Σημασία έχει η προετοιμασία. Ένα θεωρητικά εύκολο παιχνίδι μπορεί να χαθεί και να σε πετάξει εκτός διοργάνωσης. Ελπίζω οι ομάδες μας να πάνε καλά γιατί τα αθλήματα αυτά τα συντηρεί η παρουσία τους στην Ολυμπιάδα».

Στη φωτογραφία ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Δημήτρης Διαθεσόπουλος

Γραφείο Τύπου: Νίκος Χαραλαμπόπουλος