ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ, ΚΟΥΒΕΪΤ

Έδειξε τις προθέσεις της από την πρεμιέρα η Εθνική, 16-9 την Αυστραλία

  12.12.2019 15:48       861

Έδειξε "τα δόντια της" και έκανε ξεκάθαρες τις προθέσεις της από την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών, στο Κουβέιτ, η Εθνική ομάδα της Ελλάδας. Ότι είναi, δηλαδή, αποφασιμένη και έτοιμη να υπερασπιστεί τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας που κατέχει από το 2017 στο Βελιγράδι.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε ιδανικό ξεκίνημα στον Δ' Όμιλο της διοργάνωσης, καθώς επιβλήθηκε άνετα με 16-9 της Αυστραλίας και ουσιαστικά μππορεί να λέει ότι κλειδώνει την πρωτιά του Ομίλου και την απευθείας πρόκριση στις οκτώ καλύτερες του κόσμου από νωρίς, αφού οι ομάδες που θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια (Βραζιλία, Νέα Ζηλανδία και Ουζμπεκιστάν) θεωρούνται υποδεέστερες.

Η ελληνική ομάδα είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού από την αρχή και απέκτησε προβάδισμα δύο γκολ από την πρώτη κιόλας περίοδο έχοντας τους Γκιουβέτση, Παπαναστασίου, Νικολαΐδη και Κάκαρη σε μεγάλη ημέρα. Οι Έλληνες διεθνείς ανέβασαν προοδευτικά τη διαφορά στο σκορ μέχρι και τα επτά γκολ (14-7, 15-8) και μέχρι το το τελικό 16-9.

Πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης ψηφίστηκε ο αρχηγός της Εθνικής, ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου.

Η ομάδα του Τεό Λοράντου αντιμετωπίζει αύριο Παρασκεή (13/12) τη Νέα Ζηλανδία, στις 12:30 ώρα Ελλάδας.

ΕΛΛΑΔΑ – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 16-9

Οκτάλεπτα: 3-1, 6-4, 3-2, 4-2.

ΕΛΛΑΔΑ (Τεό Λοράντος): Δαλμάρας, Καλογερόπουλος, Αλαφραγκής, Γκιουβέτσης 5, Νικολαΐδης 4, Παπαναστασίου 4, Κάκαρης 2, Ρομπόπουλος, Παπαγεωργίου, Δίπλαρος, Χαλυβόπουλος Αρ., Γωνιωτάκης 1, Μητράκης.

ΑΥΣΡΑΛΙΑ (Άντριου Γιαννίτσας): Χέτζις, Ρέκτορ 1, Μέρφι 1, Βος 1, Όμπερμαν 1, Γκίλφιδερ 1, Άνστεϊ, Νέγκους 3, Μπρους, Τέιλορ, Πουτ, Μπάιρνς 1, Μέις.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής