ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Εδραιώνεται στη 2η θέση ο Εθνικός, 9-8 τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι

  14.03.2015 21:57       806

Πανηγυρίζουν πλέον έντονα στις τάξεις του Εθνικού Πειραιά (ΦΩΤΟ 1 από newsports.eu) -και αναπολούν τις ένδοξες ημέρες του παρελθόντος- καθώς η ομάδα τους νίκησε στο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Εθνικής Ανδρών τον Παναθηναϊκό με 9-8, στο κλειστό κολυμβητήριο του Πειραιά, εδραιώνεται στη 2η θέση της βαθμολογίας και ονειρεύεται τελικό. Ξέφυγε, μάλιστα, με πέντε βαθμούς από τους διώκτες.

Ο Παναθηναϊκός, αντίθετα, υποχώρησε στην 4η θέση καθώς τον έφτασε ο ΝΟ Βουλιαγμένης και μειονεκτεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία.

Η ομάδα του Φάνη Κουντουδιού μπήκε αποφασισμένη και παθιασμένη στο νερό και φάνηκε να θέλει περισσότερο τη νίκη. Με βασικό όπλο την άμυνα και πιο σωστές επιλογές στην επίθεση οι κυανόλευκοι του Πειραιά έχτισαν μια διαφορά δύο γκολ μέχρι το δεύτερο οκτάλεπτο, την κράτησαν στο τρίτο και στο τέταρτο και απλώς οι πράσινοι μείωσαν στο ένα λίγο πριν από το φινάλε. Κορυφαίος σκόρερ για τον Εθνικό ο αρχηγός του Μάριος Χατζηκυριακάκης (ΦΩΤΟ 2) με 3 γκολ.

Με κόκκινη κάρτα αποβλήθηκαν, για έντονη διαμαρτυρία, τόσο ο προπονητής του Παναθηναϊκού Κώστας Λούδης (6.55 πριν από τη λήξη) όσο και ο κόουτς του Εθνικού Φάνης Κουντουδιός (5.22 πριν από το φινάλε).

Στις εξέδρες του κλειστού κολυμβητηρίου του Πειραιά βρέθηκαν καμιά 200ριά οπαδοί του Παναθηναϊκού που υποστήριξαν θερμά την ομάδα τους (ΦΩΤΟ 3) χωρίς να δημιουργήσουν κανένα επεισόδιο στο κολυμβητήριο. Πάντως, για το φόβο των Ιουδαίων και κάποιες φήμες που ακούστηκαν για άφιξη οπαδών άλλης ομάδας, έξω από το κολυμβητήριο βρέθηκαν δυο διμοιρίες ΜΑΤ.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  9-8

Οκτάλεπτα: 3-2, 3-2, 2-2, 1-2.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Τζωρτζάτος Καραμπέτσος
Τζώρτζης1 Κομάντινα
Θαλασσινός Σαρτζετάκης
Κουτσιαλής 2 Κόχειλας Ν. 1
Χατζηκυριακάκης 3 Κουρλιάφτης
Μπιλάλης Θεοδωρόπουλος 2
Βουλγαράκης Παπαδόγκωνας 2
Καρούντζος 1 Καλογεράκος 1
Τσαχειλίδης Αφρουδάκης Γ.
Κόχειλας Ι. Δερμιτζάκης Δ. 2
Μπεριστιάνος Χαραλαμπόπουλος
Βελώνιας Γερακούδης
Αϊβαλιώτης Γρηγοριάδης
Αργυρόπουλος 2 Πανταζόπουλος
Σπυρόπουλος
Προπονητής: Φάνης Κουντουδιός Προπονητής: Κώστας Λούδης

Διαιτητές: Σταυρίδης, Κουρέτας

Αλυτάρχης: Χαράλαμπος Τρούλος

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής