ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗΣ ΝΕΑΝΙΔΩΝ / Θηβαίου

Εφαλτήριο για να αγκαλιάσουν τα παιδιά το άθλημά μας

  16.09.2012 20:28       1349

Για σπουδαία συγκομιδή από την ελληνική ομάδα μίλησε η ομοσπονδιακή προπονήτρια Μαρία Θηβαίου στον απολογισμό για την παρουσία των κοριτσιών μας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Συγχρονισμένης κολύμβησης Νεανίδων στο Βόλο.

Η κυρία Θηβαίου τονίζει στις δηλώσεις της, μετά και το φινάλε του τελευταίου τελικού στο Κόμπο, όπου η ομάδα μας κατετάγη 7η, ότι αυτή η πετυχημένη διοργάνωση του Παγκοσμίου θα αποτελέσει εφαλτήριο για να έρθουν τα νέα παιδιά στο άθλημα. Το οποίο - όπως είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενη στην εντυπωσιακή προσέλευση του κόσμου - δεν είναι «ελιτίστικο», αλλά μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι. Αναλυτικά οι δηλώσεις της:

«H συγκομιδή μας ήταν πάρα πολύ καλή. Είμαστε μέσα στην 8άδα σε όλα τα αγωνίσματα και ιδιαίτερα σε Ντουέτο (4η θέση) και Σόλο (5η) είχαμε πολύ υψηλό πλασάρισμα. Αφήσαμε πίσω υπερδυνάμεις όπως η Κίνα, οι ΗΠΑ, η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία, που ξεκινούν από καλύτερη αφετηρία με συνθήκες δουλειάς πολύ καλύτερες από τις δικές μας. Με μεγαλύτερο ποσοστό επιλογής αθλητριών, με μεγαλύτερο τεχνικό τιμ και φυσικά με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ.

Η ομάδα μας έχει μια σχετική ανομοιογένεια καθώς διαθέτει και έμπειρες και άπειρες αθλήτριες. Θέλουμε, λοιπόν, να κρατήσουμε στο άθλημα τις έμπειρες, να εξελίξουμε τις νεότερες και άπειρες και να έχουμε ζωή και παρουσία νέων παιδιών που θα στελεχώσουν τις εθνικές ομάδες.

Θεωρώ ότι αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα θα αποτελέσει εφαλτήριο για να αγκαλιάσουν τα παιδιά τη Συγχρονισμένη κολύμβηση. Και οι επιτυχίες που φέραμε σηματοδοτούν ότι η Ελλάδα είναι πλέον δύναμη στο παγκόσμιο στερέωμα του αθλήματος.

Οι επόμενες διοργανώσεις είναι, πλέον, την επόμενη χρονιά, με το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Βαρκελώνη για τις γυναίκες, το Ευρωπαϊκό Νεανίδων και το COMEN. Σε όλες φιλοδοξούμε να πάμε ένα βήμα παραπάνω. Να κρατήσουμε τα παιδιά που έχουμε και να ανοιχτούμε σε νέα παιδιά που θα έλθουν, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε δυνατότητα επιλογών. Διότι τώρα η ομάδα αυτή είναι κατά κάποιο τρόπο και γυναικών και νεανίδων και COMEN. Σε άλλες χώρες οι συνθέσεις σε αυτές τις τρεις κατηγορίες είναι εντελώς διαφορετικές».

Η ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΧΕΙ ΟΠΑΔΟΥΣ

Για την προσέλευση του κόσμου η Μαρία Θηβαίου τονίζει: «Τί να πω, ήταν εντυπωσιακή. Είχαν γεμίσει τις εξέδρες και είχαν ανέβει πάνω στο στάδιο του στίβου και του ποδοσφαίρου για να δουν! Άρα αυτό σημαίνει ότι η Συγχρονισμένη κολύμβηση έχει οπαδούς και μπορεί να φέρει τον κόσμο στο κολυμβητήριο. Δεν είναι ελιτίστικο το άθλημα, όπως πιστεύουν κάποιοι, αλλά εντυπωσιάζει τους πάντες, άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών ανεξαρτήτου μορφώσεως και οικονομικής κατάστασης».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής

Στη ΦΩΤΟ η Μαρία Θηβαίου