ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / 17ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ/ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Δράκου: "Εφικτός ένας χρόνος κάτω από 28.00"

  26.07.2017 15:49       800

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ: ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΣΑΤ, ΠΑΝΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

 

Δύο Ελληνόπουλα, προκρίθηκαν σήμερα (Τετάρτη 26.7), μετά τους πρωϊνούς προκριματικούς, στους απογευματινούς τελικούς της κολύμβησης, στο 17ο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου, της Βουδαπέστης.

Πρώτη εξασφάλισε το εισιτήριο για τις «16» στα 50 μέτρα ύπτιο, η Νόρα Δράκου. Η 25χρονη επι πτυχίω στην κλασσική φιλολογία πρωταθλήτρια, πήρε την 16η θέση στη γενική κατάταξη, ανάμεσα σε 63 αθλήτριες. Πιο γρήγορη απ΄όλες ήταν η Κινέζα παγκόσμια πρωταθλήτρια Φου με 27.21. Η Νόρα ήταν 18η τη Δευτέρα στα 100 μ. ύπτιο, με πανελλήνιο ρεκόρ(1.00.88).

"Ήταν γενικά ένα πολύ καλό πενηντάρι για πρωί", δήλωσε χαμογελαστή. "Η αλήθεια είναι ότι έκλεισε πολύ γρήγορα. Δεν το περίμενα ότι θα κλείσει τόσο γρήγορα. Ήταν μια πολύ καλή κούρσα, ένα πολύ καλό πρώτο τριαντάρι, αλλά τα τελευταία μου μέτρα δεν ήταν τόσο καλά. Εάν βελτιωθούν κι αν έχω την ψυχραιμία να κρατήσω το κολύμπι μου, μπορεί να πάει ένας χρόνος λίγο πιο κάτω απ΄το πανελλήνιο ρεκόρ( σ.σ. 28.00 της ίδιας) κι ότι μου φέρει. Γενικά πάντως δεν νοιώθω πολύ καλά όλα τα πρωινά εδώ. Νοιώθω λίγο μουδιασμένη, λίγο σφιγμένη".

-Είχες εξαιρετική αντίδραση στην εκκίνηση, στο δεύτερο μέρος της κούρσας τι ακριβώς συνέβη;

"Νομίζω ότι επειδή έβλεπα πλάι μου τις άλλες κολυμβήτριες, οι οποίες είχαν ρεκόρ κάπου στα 27.00, είπα να πάω λίγο πιο γρήγορα, να αυξήσω λίγο το ρυθμό μου, να αυξήσω λίγο τη συχνότητά μου. Κι εκεί αισθάνθηκα λίγο ότι το έχασα, είχα και πολύ αργό τερματισμό. Θεωρώ ότι με ηρεμία και αυτοσυγκέντρωση, ένας χρόνος κάτω από 28.00 είναι εφικτός. Είναι χρόνος που τον έχω κάνει στην προπόνηση, ένας χρόνος που πιστεύω ότι τον έχω. Τώρα να μου βγουν όλα καλά, γιατί είναι πενηντάρι. Θα δείξει το απόγευμα".

"Όσο για τις Κινέζες, είναι σε άλλη διάσταση. Δεν τις κοιτάζω καν. Κολυμπάνε 27.00. Σίγουρα θα είναι ένα πολύ γρήγορο πενηντάρι το απόγευμα. Ήταν δηλωμένες 16 αθλήτριες κάτω από 28.00η, οπότε και το πενηντάρι βλέπουμε ότι έχει βελτιωθεί πάρα πολύ σε σχέση με το Καζάν, οπότε θα είναι ένας πολύ καλός ημιτελικός και μακάρι να μου φέρει ένα καλό αποτέλεσμα".

Πρόκριση για τον απογευματινό ημιτελικό, στα 200 μέτρα μικτής ατομικής, πήρε ο Ανδρέας  Βαζαίος… Ο 23χρονος πρωταθλητής, τερμάτισε στην 9η θέση της γενικής κατάταξης, σε 1.59.29. ανάμεσα σε 44 κολυμβητές. Η καλύτερη του επίδοση, ήταν 1.58.18. Πρώτος στη γενική κατάταξη ήταν ο Ιάπωνας Χαγκίνο με 1.56.46.

"Θα τα πούμε αύριο", περιορίστηκε να πει ο 23χρονος κολυμβητής παραπέμποντας στην Τετάρτη (27 Ιουλίου), οπότε είναι προγραμματισμένος ο τελικός στα στα 200 μ. μικτής

Την 20η θέση της γενική κατάταξης,στα 100 μέτρα ελεύθερο με 48.88 πήρε ο Κριστιάν Γκολομέεβ μεταξύ 113 αθλητών. Ταχύτερος ο Αυστραλός Κάμερον Μακ Ιβόϊ με 47.97.

"Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθειά μου, είπε ο 24χρονος πρωταθλητής. Εικοστός, όπως στο πενηντάρι πεταλούδα…Το 20 μ΄έχει στοιχειώσει (γέλια)…Εντάξει μια χαρά. Για κατοστάρι ελεύθερο. Πρωινή κούρσα, κάτω από 49". Για μένα αυτό ήταν πολύ καλό. Ήμουν σε καλή κατάσταση. Πιστεύω ότι μπορούσα να πάω λίγο πιο γρήγορα, αλλά είχα μια ατυχία στη στροφή, αλλά και πάλι ήταν μια πολύ καλή κούρσα, τη χάρηκα, και τώρα έχουμε το «πενηντάρι» και ελπίζουμε για κάτι καλύτερο".

-Στα 50 μ. ελεύθερο που είναι και το δυνατό σου αγώνισμα.

"Ακριβώς…Είναι το καλό μου αγώνισμα".

-Δυνάμεις έχουν μείνει;

"Βεβαίως…Πάντα, πάντα (γέλια). Και υπάρχει και η σκυταλοδρομία την τελευταία ημέρα, 4χ100 μικτή".

Δακρυσμένη ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στα 200 μέτρα πεταλούδα η Άννα Ντουντουνάκη. Η 22χρονη φοιτήτρια επί πτυχίω της Νομικής, που φάνηκε επηρεασμένη απ΄την κούρσα της στα 100 μ την Κυριακή (22η), έκανε 2.12.90 , επίδοσή πολύ κοντά στο δικό της καλύτερο ρεκόρ. 2.12.77, αν και κολυμπούσε στην 9η διαδρομή.Πήρε την 25η ανάμεσα σε 35 κολυμβήτριες.

"Δεν είναι άσχημος ο χρόνος, αλλά ήθελα κάτι καλύτερο η αλήθεια, είπε φανερά στενοχωρημένη. Ήθελα να κατεβώ το 2.12.00 επιτέλους, γιατί έχω κολλήσει τόσο καιρό εκεί…Για μένα το χειρότερο απ΄όλα είναι ότι δεν μου βγήκε το «κατοστάρι», πεταλούδα, την Κυριακή. Τώρα 9η διαδρομή, πρωί και τα σχετικά, δεν νομίζω ότι με επηρεάζουν. Περισσότερο με πείραξε το γεγονός ότι στενοχωρήθηκα από τα 100 μ. Δεν έκανα αυτό που μπορούσα, δεν προσπάθησα στο 100% μάλλον. Σήμερα προσπάθησα λίγο  να ανακάμψω. Ηθελα κάτι καλύτερο. Η αλήθεια είναι ότι έβλεπα τη διπλανή μου και επειδή ήξερα ότι έχει 2.10.00 προσπάθησα να μείνω πλάϊ της . Αυτή όμως πήγε πολύ πιο αργά κι αυτό ίσως με επηρέασε απ το να κάνω κάτι καλύτερο".

-Έχεις και τις σπουδές. Δεν είναι αμελητέο…

"Σίγουρα, απλά και πέρυσι τις είχα. Και πέρυσι τα έδωσα τα μαθήματα και πήγε καλά και το κολύμπι. Τώρα εφέτος δεν ξέρω. Άλλαξα προπονητή, άλλαξα πολλά πράγματα στη ζωή μου και με έχουν επηρεάσει. Ελπίζω ότι του χρόνου, τώρα που και εγώ και ο προπονητής μου Βαγγέλης Κοζομπόλης έχουμε προσαρμοστεί ο ένας στον άλλο, θα πάει καλύτερα".