ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

«Έφυγε» ο Μανώλης Πατλάκας για το αιώνιο ταξίδι

  21.12.2022 13:00       1106

Για το αιώνιο ταξίδι έφυγε χτες (20/12) σε ηλικία 87 ετών ο Μανώλης Πατλάκας, από τις εμβληματικές προσωπικότητες της ελληνικής υδατοσφαίρισης και με διάφορους ρόλους.

Υπήρξε πολίστας του Εθνικού Πειραιά, κατακτώντας τα πρωταθλήματα Ελλάδας από το 1955 έως το 1968, διεθνής με την Εθνική Ομάδα το ίδιο διάστημα (28 συμμετοχές), με την οποία και μετείχε στους Μεσογειακούς Αγώνες της Τύνιδας το 1967 (4η θέση), προπονητής (ΑΟ Παλαιού Φαλήρου, ΝΟ Καλαμακίου), αλλά και σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Το 1983 κοουτσάρισε την Εθνική Ομάδα Ανδρών (23 παιχνίδια, 11 νίκες, 2  ισοπαλίες, 10 ήττες συνολικά) στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (Ρώμη), αλλά και τους Μεσογειακούς Αγώνες της Καζαμπλάνκα την ίδια χρονιά (5η θέση), ενώ το 1993 ήταν προπονητής της Εθνικής Εφήβων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βένεντααλ (4η θέση).

Διεθνής διαιτητής υδατοσφαίρισης, διετέλεσε Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας και Παρατηρητής, ενώ υπήρξε και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Διαιτητών Υδατοσφαίρισης (ΣΕΔΥ).

Κυρ. Γιαννόπουλος: «Από τις πλέον εμβληματικές προσωπικότητες»

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος, αναφερόμενος στην απώλεια του Μανώλη Πατλάκα, δήλωσε: «Εκφράζω τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια μου στους οικείους του. Ο Μανώλης Πατλάκας, με την συνολική παρουσία του, αποτέλεσε μία από τις πλέον εμβληματικές προσωπικότητες του αθλήματος της υδατοσφαίρισης, από πολλά και διαφορετικά μετερίζια. Ας είναι ελαφρύ το χώμα. Καλό και αιώνιο ταξίδι του».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ