ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ «ΠΑΡΙΣΙ 2024»

ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ: ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑ 200Μ ΥΠΤΙΟ

  01.08.2024 21:43       4348

ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟΨΕ (1/8) ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ.

Έγινε ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής που κατακτά μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες σε πισίνα.

Ναι, ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ είναι ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ…Είναι ο «ΑΣΗΜΕΝΙΟΣ» ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ στο «Παρίσι 2024» στα 200μ ύπτιο.

Μπράβο στον Απόστολο που έχασε το μετάλλιο στα 100μ ύπτιο στη χεριά. Μπράβο του που δεν τα παράτησε. Μπραβο του που όπως ο ίδιος είπε στο τέλος "Βρέθηκε από τη κόλαση στον παράδεισο", γιατί αυτή τη διαδρομή ο ίδιος την επέλεξε και τη πήγε μέχρι τέλος...

Μια ιστορική στιγμή για την ελληνική κολύμβηση, μια ιστορική στιγμή για τον ελληνικό αθλητισμό: το δεύτερο μετάλλιο της πατρίδας στο Παρίσι, μετά το χάλκινο μετάλλιο του Θόδωρου Τσελίδη στο τζούντο. Η κολύμβηση, έχει πλέον το μερτικό της σε αυτή τη συγκομιδή. Και ο "γίγαντας" Απόστολος Χρήστου, χωρίς άγχος, μπήκε από τη δεύτερη διαδρομή και έκανε τη κούρσα της ζωής του, ήταν απλά ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ: οδήγησε μέχρι τα τελευταία μέτρα, ήταν το αφεντικό στη κούρσα (γύρισε στο πρώτο 100άρι σε εκπληκτικό χρόνο 55.14) μέχρι λίγα μέτρα πριν το τερματισμό που ήρθε ο Ούγγρος Χούπερτ Κος και τερμάτισε τελικά πρώτος με 1:54.26. Δεύτερος ο Απόστολος 1:54.82, πανελλήνιο ρεκόρ για την ιστορία (το είχε ο Απόστολος Σίσκος με 1:55.42 από τις 19/6/24 στο Βελιγράδι), δεν τον πρόλαβε ο Ρομάν Μιτιούκοφ (Ελβετία) 1:54.85.

Ήταν συνεπής στο ραντεβού με την ιστορία!

Δείτε τα αποτελέσματα ΕΔΩ του ιστορικού τελικού.

Και οι πρώτες του δηλώσεις στην ΕΡΤ:«Μέσα σε λίγες ημέρες βρέθηκα από την κόλαση στον Παράδεισο. Τα 200μ ύπτιο θα γίνουν το αγαπημένο μου αγώνισμα. Είναι απίστευτο πραγματικά. Τεράστια ανατροπή στα συναισθήματά μου. Ήξερα πως είχα δυνατότητες να πάρω μετάλλιο. Τα έδωσα όλα γιατί έπρεπε να κάνω την υπέρβαση».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος