ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / CHAMPIONS LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ

Έκανε «2 στα 2» στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός, 15-8 τη Σαμπαντέλ στη Βαρκελώνη

  16.10.2024 20:23       344

Τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμους αγώνες στη φάση των Ομίλων του Champions League Ανδρών πέτυχε το βράδυ της Τετάρτης (16/10) ο Ολυμπιακός (αυτή τη φορά, μάλιστα, εκτός έδρας για 3 βαθμούς, ενώ η πρώτη στον Πειραιά επί της Κότορ ήταν στα πέναλτι, για 2 β.).

Με βασικό όπλο την άμυνα και αφού κατάφερε να ξεπεράσει το αρχικό μούδιασμα, ο πρωταθλητής Ελλάδας, που αγωνίσθηκε για δεύτερη (και τελευταία) φορά χωρίς τον τιμωρημένο Ζάλανκι, επιβλήθηκε επί της ισπανικής Σαμπαντέλ με 15-8, στη Βαρκελώνη και πάτησε στην κορυφή του Δ΄ ομίλου (5 β.).

Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν το πρώτο γκολ της αναμέτρησης με πέναλτι του Φουντούλη (4.46), αλλά στη συνέχεια οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και κατάφεραν να περάσουν μπροστά στο σκορ (3-1) με την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου.

Στη συνέχεια, όμως, Ολυμπιακός ανέβασε στροφές και με όπλο του την άμυνα αλλά και τις αποκρούσεις του Ζερδεβά, έκανε την ανατροπή, αφού με ένα επιμέρους 4-0 προηγήθηκε με 5-3 στο ημίχρονο.

Στην τρίτη περίοδο, σημειώθηκαν τα περισσότερα γκολ (συνολικά εννέα), με τον Γενηδουνιά και τον Φουντούλη να δίνουν ρεσιτάλ ευστοχίας στα πέναλτι. Ποινές που κέρδισαν ο Κάκαρης και ο Παπαναστασίου.

ΣΑΜΠΑΝΤΕΛ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 8-15

Οκτάλεπτα: 3-1, 0-4, 3-6, 2-4.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τις συνθέσεις, γκολ, τα στατιστικά και η διακύμανση του αγώνα.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής