ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Έκανε το μπρέικ ο Παναθηναϊκός, 9-6 τον Εθνικό στον Πειραιά

  20.05.2015 18:46       699

ΦΩΤΟ: Φάση από τον σημερινό αγώνα του Εθνικού με τον Παναθηναϊκό (newsports.eu)

Ο Παναθηναϊκός έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα και πήρε το σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στη σειρά των τελικών του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών καθώς έσπασε το πλεονέκτημα έδρας του αντιπάλου του Εθνικού, στον πρώτο από τους μεταξύ τους αγώνες στη σειρά της Β’ φάσης (ημιτελικών) των πλέι οφ, καθώς επικράτησε με 9-6 στο κολυμβητήριο του Πειραιά.

Οι πράσινοι του Κώστα Λούδη παρουσιάστηκαν έτοιμοι για να αλώσουν την έδρα των κυανόλευκων του Πειραιά, ενώ αντίθετα ο Εθνικός εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων και δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα έδρα που με κόπο είχε κατακτήσει στη διάρκεια της κανονικής περιόδου, ίσως επειδή οι παίκτες του δεν έχουν εμπειρίες από τέτοιας μεγάλης σημασίας παιχνίδια.

Με κύριο όπλο την πολύ καλή άμυνα και με τον τερματοφύλακά του Φίλιππο Καραμπέτσο να κάνει και πάλι καθοριστικές επεμβάσεις, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να περιορίσει στο ελάχιστο την αποτελεσματικότητα του αντιπάλου του από την περιφέρεια και στον παίκτη παραπάνω. Το τριφύλλι, εξάλλου, βρήκε λύσεις με όλους τους τρόπους (κυρίως από περιφέρεια και π.π.) και με πολυφωνία έχτισε μια σημαντική διαφορά από το ξεκίνημα την οποία αύξησε και στα πέντε γκολ (4-9). Ο Εθνικός απλά μείωσε στο φινάλε στο τελικό 6-9.

Ο δεύτερος αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο (23/5) στις 19.30 στην έδρα των πρασίνων, στο Ιλίσιο κολυμβητήριο, και με νίκη ο Παναθηναϊκός παίρνει την πρόκριση, ενώ αν καταφέρει να ισοφαρίσει στις νίκες ο Εθνικός θα γίνει τρίτο παιχνίδι τη Δευτέρα στον Πειραιά.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 6-9

Οκτάλεπτα: 1-4, 2-2, 0-1, 3-2.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Τζωρτζάτος Καραμπέτσος
Τζώρτζης Κομάντινα 1
Θαλασσινός Σαρτζετάκης 1
Κουτσιαλής 1 Κόχειλας Ν. 
Χατζηκυριακάκης 1 Κουρλιάφτης
Μπιλάλης Παπαδόγκωνας 1
Βουλγαράκης Καλογεράκος
Καρούντζος 2 Αφρουδάκης Γ. 2
Τσαχειλίδης Δερμιτζάκης Δ. 2
Κόχειλας Ι. Χαραλαμπόπουλος
Μπεριστιάνος 1 Γερακούδης 2
Ξανθόπουλος Γρηγοριάδης
Αϊβαλιώτης
Αργυρόπουλος 1
Προπονητής: Φάνης Κουντουδιός Προπονητής: Κώστας Λούδης

Διαιτητές: Σκαλοχωρίτης, Μοίραλης

Αλυτάρχες: Χαράλαμπος Τρούλος, Τάκης Λαγαρός

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής