ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ

Εκδήλωση της Συγχρονισμένης για το κοινό, στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων

  17.01.2014 11:52       1605

ΦΩΤΟ: Από την πρόσφατη παρουσία της Εθνικής μας ομάδας στο World Trophy της Fina στο Μεξικό

Τα ογκούμενα προβλήματα στον Αθλητισμό γεννούν ιδέες και πρωτοβουλίες, κι αυτό συμβαίνει στην ΚΟΕ και το άθλημα της Συγχρονισμένης κολύμβησης, οι άνθρωποι του οποίου προχωρούν σε μια σειρά δράσεων με σκοπό την εύρεση λύσεων στο ολοένα και αυξανόμενο οικονομικό αδιέξοδο.

Έτσι λοιπόν, το Σάββατο (18/1), στο Κολυμβητήριο της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά, διοργανώνεται το πρώτο από τα event που έχουν σχεδιαστεί, με την Προεθνική μας ομάδα του Μεσογειακού Κυπέλλου (COMEN CUP).

Τα κορίτσια που ολοκληρώνουν Καμπ προετοιμασίας τους στον Άγιο Κοσμά, υπό τις οδηγίες της ομοσπονδιακής προπονήτριας Μαρίας Θηβαίου, θα παρουσιάσουν στο κοινό τις χορογραφίες τους, σε ένα πρόγραμμα που αρχίζει στις 11 το πρωί και ολοκληρώνεται στις 12 το μεσημέρι.

Για την εκδήλωση προβλέπεται να υπάρξει έκτακτη οικονομική ενίσχυση 5 ευρώ, από όσους προστρέξουν να παρακολουθήσουν το θέαμα στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, με τα έσοδα της να κατευθύνονται αποκλειστικά στην ενίσχυση του τμήματος της Συγχρονισμένης κολύμβησης στην ΚΟΕ, ενόψει των προσεχών αγωνιστικών υποχρεώσεων της στον διεθνή χώρο το 2014.

Θηβαίου: «Σύμπνοια και αλληλεγγύη»

ΦΩΤΟ: Η ομοσπονδιακή προπονήτρια Μαρία Θηβαίου

Η Μαρία Θηβαίου, που συντονίζει την όλη εκδήλωση και έχει καταστρώσει το πλάνο και για μελλοντικές δράσεις, στέλνει το δικό της μήνυμα με αφορμή τα δρώμενα αύριο στη ΣΝΔ: «Οι ανάγκες και τα οικονομικά προβλήματα του αθλητισμού και κατ’ επέκταση της Ομοσπονδίας μας και των αθλημάτων της, από τη στιγμή που τα χρήματα πλέον που διατίθενται είναι πενιχρά, μας οδηγεί με πνεύμα σύμπνοιας και αλληλεγγύης να υποστηρίξουμε το άθλημα μας.

Σκεφτήκαμε λοιπόν μια σειρά από δράσεις, με αρχή την εκδήλωση το Σάββατο στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, που θα καθιερωθούν και θα συμβάλουν στη βοήθεια και την οικονομική στήριξη της Συγχρονισμένης κολύμβησης ως άθλημα.

Έτσι, μετά την ολοκλήρωση κάθε Καμπ προετοιμασίας, θα προχωράμε σε παρόμοιες εκδηλώσεις, με σκοπό και το φίλαθλο κοινό να μπορεί να πάρει μια γεύση από τις προσπάθειες των αθλητριών μας, αλλά και να γνωρίζει το άθλημα μας καλύτερα.

Οι χορογραφίες που θα παρουσιαστούν σε αυτή την εκδήλωση, είναι αυτές που δουλεύουμε για το Μεσογειακό Κύπελλο που θα διεξαχθεί φέτος στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νεανίδων που θα γίνει τον ερχόμενο Οκτώβριο στο Τάμπερε της Φιλανδίας

Μη ξεχνάτε ότι η Ελλάδα πρωταγωνιστεί και είναι κυρίαρχη στο Μεσογειακό Κύπελλο, όπου μετέχουν και χώρες εκτός Μεσογείου όπως είναι γνωστό, ενώ είναι πολύ δυνατή και σε επίπεδο Νεανίδων στον κόσμο.

Έχουμε πολύ καλό υλικό, δουλεύουμε πολύ καλά και σε αγαστή συνεργασία με τις προπονήτριες των κοριτσιών, με στόχο κοινό. Την ανάπτυξη και πρόοδο του αθλήματος στη χώρα μας».

Διαθεσόπουλος: «Αξιέπαινη πρωτοβουλία»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, επικροτεί την πρωτοβουλία την οποία και χαρακτηρίζει αξιέπαινη.

«Είναι σίγουρα μια πρωτοβουλία αξιέπαινη που δείχνει ότι στην Ομοσπονδία μας δεν το βάζουμε κάτω, νοιαζόμαστε και αγωνιζόμαστε για το μέλλον των αθλημάτων μας.

Όσο τα προβλήματα και η οικονομική καχεξία πολλαπλασιάζονται, τόσο και θα συνθλίβεται ο Αθλητισμός στην Ελλάδα. Υπάρχει πρόβλημα κατανόησης του τεράστιου προβλήματος που βιώνουμε και έχει να κάνει με μια σειρά από ζητήματα (υποχρηματοδότηση, αθλητικές εγκαταστάσεις και λειτουργία τους κτ.λ).

Εμείς λοιπόν δεν το βάζουμε κάτω και παλεύουμε. Αναζητούμε τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουμε να απαλύνουμε κάπως το τεράστιο οικονομικό μας πρόβλημα, ώστε να μπορέσουν τα αθλήματα μας να συνεχίσουν, στο μέτρο του δυνατού, τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο στον διεθνή χώρο».

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ