ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ, ΓΛΑΣΚΩΒΗ

Εκπληκτική στον τελικό του Τεχνικού Σόλο η Πλατανιώτη, με 4η θέση στην Ευρώπη - Ένσταση για την 3η Ιταλίδα Τσερούτι

  06.08.2018 15:51       1273

Μια εκπληκτική Ευαγγελία Πλατανιώτη, στον τελικό του Τεχνικού προγράμματος του Σόλο, στην τέταρτη ημέρα των αγωνισμάτων της Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) κολύμβησης στη Γλασκώβη (Δευτέρα 6/8), έδωσε τον καλύτερό της εαυτό και ανέβηκε στην 4η θέση της Ευρώπης.

Είναι φυσικά μια σπουδαία διάκριση για την ίδια την πρωταθλήτριά μας και την ελληνική Καλλιτεχνική κολύμβηση, της οποίας η αποστολή στη Γλασκώβη συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις. Η Πλατατανιώτη εκτέλεσε πολύ όμορφα το πρόγραμμά της και βαθμολογήθηκε με 87,5937 βαθμούς, που την έφεραν 4η, μπροστά και από την Ισπανίδα Ιρένε Χιμένο Μαρτίνεζ (5η με 87,5562 β.).

Το χρυσό μετάλλιο στο Τεχνικό Σόλο πήρε η Ρωσίδα Σβετλάνα Κολεσνιτσένκο (93,4816), το ασημένιο η Ουκρανή Γελιζαβέτα Γιάκνο (91,3517) και το χάλκινο η Ιταλίδα Λίντα Τσερούτι (90,2282).

Για την Ιταλίδα Τσερούτι, όμως, η ελληνική αποστολή έκανε ένσταση, διότι δεν εκτέλεσε καθόλου τη μία από τις υποχρεωτικές ασκήσεις που όφειλε και είναι καθορισμένες στο Τεχνικό πρόγραμμα. Κάτι που, όπως μας εξήγησαν ο Πρόεδρος της ΚΟΕ και Αντιπρόεδρος της LEN Δημήτρης Διαθεσόπουλος και η ομοσπονδιακή τεχνικός και Αντιπρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής του αθλήματος στη LEN Μαρία Θηβαίου, έπρεπε να της επιφέρει ποινή μηδενισμού στη συγκεκριμένη άσκηση και φυσικά αρκετά μικρότερη βαθμολογία (ένας από τους κριτές, μάλιστα το έκανε, αλλά ο διαιτητής έκανε τα στραβά μάτια). Κάτι που θα έδινε αμέσως το χάλκινο μετάλλιο στην Πλατανιώτη. Η ένσταση απορρίφθηκε σε πρώτο βαθμό και εξετάζεται σε δεύτερο, αλλά σύμφωνα με τον κ. Διαθεσόπουλο, δύσκολα πλέον θα αλλάξουν τα πράγματα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο Τεχνικό πρόγραμμα του Σόλο ΕΔΩ.

Το απόγευμα αγωνίζεται η Εθνική μας ομάδα στον τελικό του Τεχνικού Ομαδικού.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής