ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Α1 ΑΝΔΡΩΝ / PLAY OFF ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ 1-4

Εκπληκτικό «μπρέικ» από τον Απόλλωνα Σμύρνης, 9-8 τον ΝΟ Βουλιαγμένης στον Λαιμό (pics)

  22.04.2023 18:29       22044

Με φόρα από τη νίκη του στον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό, ο Απόλλων Σμύρνης πήγε με τεράστια ψυχολογία στην έδρα του ΝΟ Βουλιαγμένης στον Λαιμό και έκανε το "μπρέικ" στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό των πλέι οφ της Α1 πόλο Ανδρών. Η "αμφίβια ελαφρά ταξιαρχία" επιβλήθηκε με 9-8 έχει πλέον, εκείνη το πλεονέκτημα, καθώς προηγείται με 1-0 νίκες και αν το εκμεταλλευτεί στον δεύτερο αγώνα που γίνεται την μεθεπόμενη Τρίτη (2/5) στη δική της έδρα, στο Σεράφειο Κολυμβητήριο, τότε θα πετύχει μια ακόμα ιστορική για τον σύλλογο διάκριση, δηλαδή την πρόκριση για πρώτη φορά στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος της μεγάλης κατηγορίας.

Μεγάλο παιχνίδι, δυνατές άμυνες και δύο ομάδες αποφασισμένες για τη νίκη είχαμε στο κολυμβητήριο του Λαιμού. Ο Απόλλων φάνηκε πιο δυνατός στις λεπτομέρειες και πήρε ένα προβάδισμα και με 2 γκολ. Στα τελευταία λεπτά, ο Αλμύρας μείωσε σε 7-8 στο 2:05, ενώ με τρομερό σουτ από την περιφέρεια ο Καλογερόπουλος ισοφάρισε σε 8-8. Όμως, στα 52 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη ο Χονδροκούκης κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 8-9 μέσα σε απίστευτη ατμόσφαιρα, που δημιούργησαν οι Απολλωνιστές που βρέθηκαν στις εξέδρες. Στα τελευταία δευτερόλεπτα ο ΝΟΒ έχασε ευκαιρία με παίκτη παραπάνω.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 8-9

Οκτάλεπτα: 1-2, 2-2, 2-3, 3-2.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος, Καστρινάκης, Καλογερόπουλος 3, Τρούλος 1, Νικολαΐδης 1, Παπασηφάκης, Γούντχεντ Ντ., Αλαφραγκής 2, Καπότσης, Κουρούβανης, Φάρμερ, Ανδρεάδης, Αλμύρας 1, Κωνσταντόπουλος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 1, Μπογκντάνοβιτς 1, Μόκκας, Γωνιωτάκης 1, Δίπλαρος, Μπραΐμης, Χονδροκούκης 1, Βίσκοβιτς 2, Γαρδίκας 2, Τουρκομένης, Σολανάκης 1, Καβουσανός, Μυρίλος, Τσαβαλιάρης.

Διαιτητές: Μπουδραμής, Κουρτίδης

Αλυτάρχης: Θέμης Χατζής

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής