ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ, ΓΛΑΣΚΩΒΗ

Έκτες στο Τεχνικό Ντουέτο οι Παπάζογλου / Πλατανιώτη - Τέταρτο το Μικτό Ντουέτο στο Τεχνικό

  03.08.2018 18:19       645

Την 6η θέση στον τελικό του Τεχνικού προγράμματος του Ντουέτου της Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) κολύμβησης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου της Γλασκώβης κατέκτησαν οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου, την Παρασκευή (3/8) το απόγευμα.

Μια ατυχία, ένα λάθος αν θέλετε, προς το φινάλε του προγράμματός τους, όπως είπαν οι ίδιες οι πρωταθλήτριές μας, είχε ως συνέπεια να τους στοιχίσει στη βαθμολογία και κόστισε τουλάχιστον μια θέση στην τελική κατάταξη. Βαθμολογήθηκαν με 85.8943 βαθμούς και κατετάγησαν τελικά 6ες.

Το χρυσό μετάλλιο πήραν οι Ρωσίδες Κολεσνιτσένκο και Σουμπότινα (95,1035), το ασημένιο οι Ουκρανές Σαβτσούκ και Γιάκνο (92,6188) και το χάλκινο οι Ιταλίδες Τσερούτι και Φέρρο (89,7519).

Σε δηλώσεις της στον απεσταλμένο δημοσιογράφο του ΠΣΑΤ Γιάννη Λαμπίρη η ομοσπονδιακή τεχνικός Ναταλία Τσερνέτσκα δήλωσε σχετικά: "Κρίμα γιατί είχαν ένα καλό πρόγραμμα, αλλά προς το φινάλε χτύπησαν μεταξύ τους και εκεί «κόλλησαν» χάνοντας τουλάχιστον μια θέση στη βαθμολογία. Ετσι είναι όμως ο τελικός, δεν έχεις την ευκαιρία να διορθώσεις ένα λάθος". Και από την πλευρά των δύο κοριτσιών η πικρία γι αυτό το λάθος ήταν εμφανής: "Η αλήθεια είναι ότι μπορούσαμε να εκτελέσουμε πολύ καλύτερα το πρόγραμμά μας. Πήγαμε πολύ καλά στο πρώτο μισό, αλλά στο τέλος είχαμε μια ατυχία που μας στοίχισε καθώς χτυπήσαμε μεταξύ μας και αυτό μας κόστισε στη βαθμολογία", τόνισε η Ευαγγελία Πλατανιώτη, ενώ η συναθλήτρια της Εβελίνα Παπάζογλου πρόσθεσε: "Είναι ο πρώτος τελικός, κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Είχαμε όμως ευκαιρία να τα πάμε ακόμα πιο καλά, αφού πάντα υπάρχει το περιθώριο της βελτίωσης. Μπήκαμε δυνατά ξεκινήσαμε καλά, απλά δεν μας βγήκαν στο τέλος της χορογραφίας κάποια θέματα. Μας μένει μια πικρία, γιατί είχαμε ξεκινήσει πολύ καλά. Όμως, πλέον κοιτάμε μπροστά και στους επόμενους αγώνες μας".

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στον τελικό του Τεχνικού Ντουέτου ΕΔΩ.

Λίγο αργότερα, στον τελικό του Τεχνικού προγράμματος του Μικτού Ντουέτου, η Νικολέττα Παπαγεωργίου και ο Βασίλης Γκορτσιλάς πήραν την 4η θέση με 72,7838 β. Το χρυσό μετάλλιο πήρε η Ρωσία (89,5853), το ασημένιο η Ιταλία (88,6973) και το χάλκινο η Ισπανία (82,3217).

Αναλυτικά τα αποτελέσμστα στον τελικό του Τεχνικού προγράμματος του Μικτού Ντουέτου ΕΔΩ.

Το Σάββατο (4/8), δεύτερη μέρα των αγώνων, το πρωί, οι Παπάζογλου / Πλατανιώτη θα αγωνιστούν στον προκριματικό του Ελεύθερου προγράμματος του Ντουέτου, ενώ το απόγευμα υπάρχει η συμμετοχή της Εθνικής μας ομάδας στον τελικό του Ελεύθερου προγράμματος του Ομαδικού.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής