ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / LEN EUROPEAN JUNIORS CHAMPIONSHIPS

Έκτη στην Ευρώπη η Γεωργία Μακρή

  29.09.2023 18:27       3282

Καταπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε η Γεωργία Μακρή στον αγώνα 7,5 χλμ Νεανίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Μαραθώνιας - Μεγάλων αποστάσεων (OWS) 2023 που διεξάγεται το τριήμερο 29/9-1/10) στη Κέρκυρα.

Στη τρίτη της συμμετοχή, η αθλήτρια του Πέτρου Πετρόπουλου που μένει στις Βρυξέλλες, δεν έκρυβε την αισιοδοξία της: «Ο προπονητής μου αλλά και το καμπ που έγινε στη Κρήτη με την Εθνική ομάδα με βοήθησαν πολύ και έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην καλύτερη προετοιμασία μου», τόνισε μιλώντας στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Η Μακρή τερμάτισε τον απαιτητικό αγώνα σε χρόνο 1:33.32.9: «Έπεσε πολύ ξύλο…» παραδέχθηκε στο τέλος.

Στην 15η θέση ήταν η Ελένη Νανούλη (ΟΦΘ Αλεξανδρούπολης, με προπονητή τον Γιώργο Τυλιγαδά) και χρόνο 1:35,46.2 και στην 24η η Κατερίνα Χρόνη (ΣΚ ΡΟΗ, αθλήτρια του Δημήτρη Παπαχαριζάνου): «είμαστε πολύ χαρούμενες που αγωνισθήκαμε στην Ελλάδα και σε μια καταπληκτική διοργάνωση», είπαν τα κορίτσια.

Νίκησε η Ουγγαρέζα Γκλέντα Άμπονι-Τοθ (1:31.35.2), και στο βάθρο ανέβηκαν ακόμη οι Μαρτίνεζ ντε Σαλίνας Πένια από την Ισπανία (1:31.49.8) και η γερμανίδα Χάνα Κατγιέν (1:32.13.2): «Δεν είχα κάποιο σχέδιο στον αγώνα, μόνο να κολυμπήσω με τους πρώτους, πιθανώς πίσω τους, αλλά κατά τη διάρκεια του αγώνα ένιωσα ότι μπορούσα να πάω πιο γρήγορα. Στη συνέχεια, στην αρχή του τελευταίου γύρου είδα ότι δύο ή τρία κορίτσια ανέβαζαν ταχύτητα και είπα, εντάξει, μπορώ να πάω μαζί τους, και μου βγήκε. Ακόμα δεν ξέρω πραγματικά τι έχω πετύχει εδώ, ότι έχω ένα χρυσό μετάλλιο, αλλά είμαι εξαιρετικά χαρούμενη», σχολίασε η νικήτρια.

Στα 7,5χλμ των Νέων υπήρξε πολωνική κυριαρχία, με νικητή τον Μπάρτοζ Κάπαλα (1:24.45.5). Μεγάλος ο ανταγωνισμός για τη δεύτερη θέση, την κατέλαβε ο Ούγγρος Σέρες Κόβακς (1:24.49.8). Τρίτος ο Γερμανός Άρνε Σούμπερτ 1:24.49.9). Ο Κάπαλα είπε ότι: «Το σχέδιό μου ήταν να κολυμπήσω με αυτούς που θα οδηγούσαν τον αγώνα, κρατώντας καλό ρυθμό και να αλλάξω ταχύτητα για τον τερματισμό. Είμαι πολύ χαρούμενος που όλα κύλησαν τόσο καλά. Δεν περίμενα καθόλου χρυσό μετάλλιο ή μετάλλιο, απλώς ήθελα να κολυμπήσω αυτόν τον αγώνα όσο καλύτερα μπορούσα. Είναι υπέροχο που τελείωσε έτσι».

Καλύτερος Έλληνας ο Γιάννης Σκαρής στην 12η θέση με 1:26.24.9. Στη 16η θέση ο Άγγελος Χριστοδούλου (1:26.28.3) και στην 20η ο Βασίλης Κακουλάκης (1:28.27.5): «Ήταν δύσκολη και άκρως ανταγωνιστική η κούρσα και με πολύ ξύλο-συμφώνησαν και οι τρεις. Θα μπορούσαμε να πάμε και καλύτερα, προσπαθήσαμε πολύ. Η διοργάνωση στη Κέρκυρα είναι πολύ καλή και γιατί όχι, έχει τις προδιαγραφές να γίνει η καλύτερη όλων που έχουν διεξαχθεί. Είναι πολύ τιμητικό να αγωνιζόμαστε στη πατρίδα μας».

Δείτε τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος