ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Εκτός διοργανώσεων της LEN Ρωσία και Λευκορωσία

  03.03.2022 15:19       1034

Εκτός διοργανώσεων της αφήνει τους Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές και αθλήτριες, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, αντιδρώντας έντονα στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, πράξη εντελώς αντίθετη με το πνεύμα του Αθλητισμού, όπως τονίζει σε ανακοίνωση της.

Η απόφαση ελήφθη σε συνεδρίαση του «Μπιρό» της LEN, στο οποίο μετέχει ως Αντιπρόεδρος της, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος.

Στο ίδιο πλαίσιο, η LEN, επισημαίνει πως μέχρι νεωτέρας δεν θα ανατεθεί σε Ρωσία και Λευκορωσία, ούτε θα διοργανωθεί, καμία διοργάνωση της.

Η Len υπογραμμίζει πως, η απόφαση της, είναι σύμφωνη με τις συστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, καθώς επίσης πως, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, συνεχίζει να εργάζεται από κοινού με την Παγκόσμια Ομοσπονδία (Fina), επί του συγκεκριμένου ζητήματος.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, τέλος, υποστηρίζει την ανθρωπιστική πρωτοβουλία της Κροατικής Ομοσπονδίας, να φιλοξενήσει Ουκρανούς αθλητές της Καλλιτεχνικής κολύμβησης και των Καταδύσεων, καθώς και μέλη των οικογενειών τους, ως πρόσφυγες.

Η πρωτοβουλία υποστηρίζεται από το υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού και μεταξύ των πόλεων φιλοξενίας αναφέρονται το Ζάγκρεμπ, το Ζαντάρ και η Ριέκα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ