ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η Εθνική μας, ηττήθηκε (7-9) από την Ισπανία!

  20.04.2012 21:03       1633

Πικρός αποκλεισμός για την Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών, μετά την ήττα της με 9-7 από την Ισπανία, στον καθοριστικό αγώνα πρόκρισης απόψε στην Τεργέστη.

Με απογοητευτικό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω (4/15), μπόλικο άγχος, αλλά και λάθη,  η Εθνική μας δεν τα κατάφερε.

Η Παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2011, ελέω και του συστήματος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, μένει εκτός των Ολυμπιακών Αγώνων τον ερχόμενο Ιούλιο στο Λονδίνο, μετά από 2 συνεχείς παρουσίες (2004, 2008).

Εκεί όπου η Ισπανία, που έδειξε χαραχτήρα σπουδαίας ομάδας στο τουρνουά της Τεργέστης, πηγαίνει για πρώτη και μοναδική φορά στην ιστορία της.

Ήταν 27 Απριλίου του 2000 στο Παλέρμο, Μεγάλη Πέμπτη τότε, όταν η Εθνική μας έχανε (1-6) από τις ΗΠΑ και έμεινε εκτός των Ολυμπιακών του Σίνδεϊ.

Δώδεκα χρόνια μετά και μία βδομάδα νωρίτερα, επαναλαμβάνεται το ίδιο.

Από την αρχή τα μηνύματα δεν ήταν καλά. Πίσω στο σκορ (0-1, 1-2), 0/3 στον παίκτη παραπάνω, μέχρι να πάρει η μηχανή εμπρός στην δεύτερη περίοδο, όταν με 4 γκολ στον παραπάνω  και την Αλεξάνδρα Ασημάκη να μας κρατάει όρθιους (3 γκολ), η Εθνική προηγήθηκε ισάριθμες φορές πριν ισοφαριστεί και πάλι (6-6 Μπλας).

Στο δεύτερο μισό του αγώνα ήλθε η καταστροφή. Δύο γκολ από την Ισπανία στον παραπάνω (6-8), 3 χαμένες επιθέσεις με αντίστοιχο πλεονέκτημα εμείς, πριν μειώσουμε (7-8) με πέναλτι της Αγγελικής Γερόλυμου που κέρδισε η Γιούλη Λαρά.

Το ίδιο έργο και στην τελευταία περίοδο. Γκολ στην κόντρα (7-9) η Ταρραγκό 3.14’’ πριν το τέλος, 0/5 εμείς στον παραπάνω (0/8 στο δεύτερο μισό του αγώνα!) και το όνειρο πήγε περίπατο.

Τα δάκρυα δάκρυα, αλλά και ο σεβασμός σεβασμός σ' αυτή την ομάδα, σ' αυτά τα κορίτσια, σ' αυτό το τεχνικό επιτελείο. Ασημένιο στην Αθήνα το 2004, Ασημένιο στο Ζάγκρεμπ (Ευρωπαϊκό) το 2010, Χρυσό στη Σαγκάη (Παγκόσμιο) το 2011, Ασημένιο στο Αϊντχόφεν (Ευρωπαϊκό) το 2012.

Ο Αθλητισμός και το μεγαλείο του, έχουν δύο όψεις. Σήμερα γνωρίσαμε την ... ανάποδη.

8ΛΕΠΤΑ: 0-1, 6-5, 1-2, 0-1

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά 1, Μελιδόνη 1, Ψούνη 1, Λιόση, Αβραμίδου, Ασημάκη 3, Ρουμπέση, Γερόλυμου 1, Μανωλιουδάκη, Αντωνάκου, Λαρά, Διαμαντοπούλου Χρ.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Όκα): Εστέρ, Μπατς 1, Εσπάρ 1, Ταρραγκό 2, Ορτίθ, Παρέχα, Μιράντα, Πένα 2, Μπλας, Μεσέγκουερ, Γκαρσία 2, Λόπεζ 1, Κοπάντο

Διαιτητές: Κραπίβιν (Ρωσία), Βόγκελ (Ουγγαρία)

Στη ΦΩΤΟ θλίψη και απογοήτευση στον ελληνικό πάγκο ...

Προκρίθηκαν Ουγγαρία και Ρωσία

Η Ουγγαρία έγινε η πρώτη ομάδα, από τις 4, που προκρίνεται στο Λονδίνο, αφού δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στο Καζακστάν (18-5) στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία των σημερινών αγώνων πρόκρισης στην Τεργέστη.

Έτσι, οι Μαγυάρες, που είχαν απουσιάσει στην παρθενική διοργάνωση του Σίδνεϊ (2000), πηγαίνουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες για 3η συνεχόμενη φορά.

Το δεύτερο εισιτήριο πήγε στη Ρωσία που τα χρειάστηκε από τον Καναδά, πριν καταφέρει να τον νικήσει με 7-6 ενώ βρέθηκε προηγούμενη και με 7-3, 6.01’’ (Ντιάνα Αντόνοβα) πριν το τέλος του αγώνα. Ο Καναδάς μείωσε  στο γκολ, 0.40’’ πριν τη λήξη (Σίκος) αλλά …

Η Ρωσία συνεπώς θα δώσει για άλλη μία φορά το παρόν στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη, αφού ποτέ δεν έλλειψε από το 2000.

Το τέταρτο και τελευταίο εισιτήριο κρίνεται μετά το παιχνίδι της Εθνικής μας, με αντιμέτωπες την οικοδέσποινα Ιταλία και τη χρυσή ολυμπιονίκη του Πεκίνου, Ολλανδία (21.00 ώρα Ελλάδας).

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ