ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / ΡΩΜΗ

Έλαμπαν ... χρυσές

  16.08.2022 16:07       1447

Χαμόγελα, ικανοποίηση για την συνολική εμφάνιση και πίστη για τις δυνατότητες τους στις μελλοντικές διοργανώσεις, σκόρπισαν τα κορίτσια και το τεχνικό τιμ της Εθνικής μας ομάδας Καλλιτεχνικής κολύμβησης, κατά την επιστροφή τους στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" της Αθήνας, από τη Ρώμη και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Έλαμπαν ... χρυσές, έστω κι αν το μετάλλιο στο Κόμπο ήταν Χάλκινο. που συνοδεύτηκε από 4ες θέσεις σε όλα τα υπόλοιπα αγωνίσματα του προγράμματος, με τα κορίτσια να  συνθέτουν ένα αρκετά ελπιδοφόρο παζλ προσδοκιών για το μέλλον του αθλήματος.

Στις δηλώσεις τους, δεν παρέλειψαν ωστόαο, να επισημάνουν την έλλειψη αξιοκρατίας στη βαθμολόγηση των προσπαθειών τους, γεγονός που ελπίζεται πως θα βελτιωθεί με την ισχύ των νέων κανονισμών από τον Γενάρη του νέου χρόνου.

Τόνισαν χαρακτηριστικά, στην επίσημη Ιστοσελίδα της ΚΟΕ:

Ευαγγελία Πλατανιώτη: "Έχουμε δουλειά να κάνουμε ακόμη σαν άθλημα στο επίπεδο της αξιοκρατίας, παρά τις προσπάθειες που γίνονται. Τόσο εγώ, όσο κι άλλες αθλήτριες, το παλεύουμε αυτό και πιστεύω ότι κάτι καλό θα βγει. 

Προσωπικά είμαι ικανοποιημένη από την εμφάνιση μου, ανεξάρτητα από το τι περίμενα ως τελικό αποτέλεσμα. Στόχος μας είναι να ανεβάσουμε την Ελλάδα, όσο πιο ψηλά γίνεται"

Σοφία Μαλκογεώργου: "Με την Ευαγγελία (Πλατανώτη) έχουμε λίγο καιρό μαζί στο Ντουέτο, όμως στη Ρώμη πήγαμε πολύ καλά και βρεθήκαμε κοντά στο μετάλλιο. Το αξιζαμε άλλωστε. Είμαι περήφανη για τον εαυτό μου και την ομάδα συνολικά, που καταφέραμε να κερδίσουμε το χάλκινο μετάλλιο στο Κόμπο".

Η Ομοσπονδιακή προπονήτρια Αναστασία Γκούτσεβα, από την πλευρά της, δεν έκρυβε την ικανοποίηση της για τη συνολική εικόνα της ομάδας: "Είχαμε εξαιρετική παρουσία στους αγώνες και νομίζω πως παρουσιάσαμε μεγάλη πρόοδο σε σχέση με το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Είναι φανερό ότι έχουμε ανεβεί σκαλί, αλλά και όνειρα κι προοπτικές. 

Επόμενος στόχος το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νεανίδων που γίνεται στο Κεμπέκ (σ.σ. η ελληνική αποστολή αναχωρεί στις 21 του μήνα), όπου η μισή ομάδα της Ρώμης θα είναι παρούσα".

Η συνεργάτιδα της Βιβή Λιθαδιώτη, τόνισε με τη σειρά της: "Έχουμε τεράστια βελτίωση σε σχέση με τη Βουδαπέστη. Η ομάδα είναι δυνατή, ενωμένη και συγχρονισμένη. Νομίζω ότι, στη Ρώμη, αφήσαμε τις καλύτερες των εντυπώσεων. Αυτή η ομάδα, είναι ομάδα"

Η τεχνική σύμβουλος της ΚΟΕ, Ελένη Κουγιά, που μετείχε στην διοργάνωση ως διεθνής Κριτής, υπογράμμισε: "Ήταν μια άρτια εμφάνιση, επιτυχής για τα κορίτσια. Ο φετινός κύκλος γι αυτή την εθνική ομάδα έκλεισε και οι προσδοκίες μας είναι μεγάλες για το μέλλον, με την προπτική της βελτίωσης σε πολλά επίπεδα και την αλλαγή των κανονισμών που θα ισχύσουν από το 2023 στο άθλημα".

Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, η Εθνική μας ομάδα ήταν 3η στο Κόμπο, κατακτώντας έτσι το 8ο συνολικά μετάλλιο για την Ελλάδα σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ενώ σε όλα τα υπόλοιπα αγωνίσματα (Ελεύθερο και Τεχνικό Σόλο, Ελεύθερο και Τεχνικό Ντουέτο, Ελεύθερο και Τεχνικό Ομαδικό) όπου μετείχαν οι αθήτριες μας, κατέλαβαν την 4η θέση.

Στην ιταλική πρωτεύουσα ήταν και αγωνίτηκαν οι: Ευαγγελία Πλατανιώτη, Σοφία Μαλκογεώργου, Μαρία Αλζιγκούζη, Ελένη Φραγκάκη, Ζωή Αγραφιώτη, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Ζωή Καράγγελου, Δανάη Καριώρη, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Μαρία Καραπαναγιώτου, Αντριάνα Μισίκεβιτς, Λυδία Παπαναστασίου.

Στη Ρώμη επίσης, ήταν η φυσικοθεραπεύτρια Μαρία - Φιλοθέη Μπάνη και η δεύτερη κριτής μας Πανδώρα Καρακούση.

Αρχηγός της ελληνικής αποστολής η έφορος του αθλήματος και ειδική γραμματέας της ΚΟΕ, Δέσποινα Καράμπελα.

ΦΩΤ. Αλέξανδρος Μαρόπουλος

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ