ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ Κ17

Έλαμπε ο χρυσός στα στήθη των Ελλήνων πρωταθλητών Ευρώπης, κατά την αποθεωτική υποδοχή τους (pics, video-δηλώσεις)

  15.08.2023 21:46       21239

Την αποθεωτική υποδοχή για την τεράστια διάκρισή της γνώρισε κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" της Αθήνας, το βράδυ της Τρίτης (15/8), η αποστολή της πρωταθλήτριας Ευρώπης Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των Εφήβων Κ17.

Με το χρυσό να λάμπει στα στήθη τους, τα περήφανα νιάτα του αθλήματος, που μας έκαναν για άλλη μια φορά περήφανους, αλλά και οι προπονητές τους και το υπόλοιπο σταφ, αποθεώθηκαν, καθώς έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα, εκδηλώσεις λατρείας και συνθήματα από συγγενείς και φίλους. Την ομάδα υποδέχτηκε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς.

Στην αποστολή μετείχαν οι αθλητές: Κωνσταντίνος Ζαχόπουλος, Ιωσήφ Κόκκινος, Σπύρος Λυκούδης, Χρήστος Μαυριόπουλος, Νίκος Γιαννάτος, Κωνσταντίνος Μπέλεσης, Παναγιώτης Μαραγκουδάκης, Γιώργος Μητράκης, Ορέστης Νίκος Ζερβουδάκης, Δημήτρης Κρατημένος, Χρήστος Σιαμάς, Βασίλης Χωματάς, Κωνσταντίνος Καπράγκος, Σπιθολέων Καρατζάς, Χρήστος Ιωάννης Λασκαρίδης.

Την ομάδα συνόδευαν, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ηλίας Μαχαίρας, ο συνεργάτης του Φώντας Μαρκόπουλος, η φυσιοθεραπεύτρια Μαρία Ρεζάρτα Καπάι, ενώ μαζί τους ταξίδεψε και ο διεθνής Έλληνας διαιτητής Γρηγόρης Σπανούδης. Αρχηγός αποστολής ο έφορος Εθνικών ομάδων υποδομών Δημήτρης Κύρκος.

Δείτε παρακάτω βίντεο από την υποδοχή και δηλώσεις σε βίντεο του ΓΓΑ, των προπονητών και των πρωταγωνιστών:

Το βίντεο της υποδοχής:

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Hellenic Swimming Federation (@koe_hsf)

Οι δηλώσεις του ΓΓΑ Γιώργου Μαυρωτά:

Οι δηλώσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού Ηλία Μαχαίρα:

Ο συνεργάτης του Μαχαίρα Φώντας Μαρκόπουλος:

Ο καλύτερος τερματοφύλακας του Ευρωπαϊκού Δημήτρης Κρατημένος:

Ο Χρήστος Λασκαρίδης:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΚΟΣ: «ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ»

Ο αρχηγός αποστολής, έφορος των Εθνικών ομάδων υποδομών Δημήτρης Κύρκος τόνισε από την πλευρά του: 

«Αισθάνομαι ευτυχής και υπερήφανος για τη Χρυσή Πανευρωπαϊκή επιτυχία της ελληνικής υδατοσφαίρισης και της Ελλάδας μας και ευγνώμων να συνεργάζομαι με ανθρώπους, προπονητές και αθλητές που τιμούν και αναγνωρίζουν τη σπουδαιότητα να τελούν υπό το εθνόσημο, εκτιμούν ό,τι τους προσφέρεται και αγαπούν την ευθύνη, ενώ δίνουν νόημα στην έννοια της ομάδας. Ιδιαιτέρως οφείλω να ευχαριστήσω τα παιδιά, που ως «ενήλικοι» τήρησαν την υπόσχεση που δώσαμε πέρυσι στο Βόλο, αμέσως μετά την απονομή του Παγκόσμιου Αργυρού μεταλλίου, ότι εφέτος το χρυσό είναι το αμέσως επόμενο λογικό βήμα και στόχος, ενώ αμέσως αποδέχτηκαν την πρόκληση που τους τέθηκε μετά το Χάλκινο των Νεανίδων μας.

Φέτος δεσμεύτηκαν ότι η εφετινή επιτυχία είναι ένας ακόμη σταθμός στον προορισμό του τρένου που ξεκίνησε από το Χάλκινο-Λουλέ-Πορτογαλία, Αργυρό-Βόλος-Ελλάδα, Χρυσό-Μαγνησία-Τουρκία και όχι το τέρμα.
Συγχαρητήρια στις ομάδες μας των Νεανίδων και των Εφήβων, που έγραψαν ιστορία επιτυχίας στη Μαγνησία της Τουρκίας, δημιουργώντας παρακαταθήκη, υποχρεώσεις και υψηλές προσδοκίες για το μέλλον, συνεχίζοντας την προσπάθεια και κοιτώντας ψηλά».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής