ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / "ΓΙΟΡΤΗ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΠΣΑΤ 2021"

Έλαμψαν ως κορυφαίοι της χρονιάς η ολυμπιονίκης Εθνική Ανδρών και ο προπονητής της Θοδωρής Βλάχος - Ειδική βράβευση η Ντουντουνάκη

  22.12.2021 19:38       1362

Την τιμητική του είχε ο υγρός στίβος και ιδιαιτέρως η ελληνική υδατοσφαίριση στη μεγάλη γιορτή του ελληνικού αθλητισμού που διοργάνωσε και φέτος η Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), με την επωνυμία "Γιορτή Κορυφαίων 2021", το απόγευμα της Τετάρτης (22/12), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα "Banquet").

Η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών, ασημένια Ολυμπιονίκης στους Αγώνες του Τόκιο τον περασμένο Αύγουστο, αναδείχθηκε πανηγυρικά ως η κορυφαία ομάδα της χρονιάς, καθώς πρώτευσε σε ψήφους στη σχετική ψηφοφορία των αθλητικών συντακτών - μελών του ΠΣΑΤ. Η τεράστια και ιστορική διάκριση της κατάκτησης του μεταλλίου σε Ολυμπιακούς Αγώνες από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αναγνωρίστηκε από τους εκπροσώπους του Τύπου που καλύπτουν τα αθλητικά γεγονότα. Τη βράβευση της Εθνικής μας ομάδας έκανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία δήλωσε διπλά περήφανη τόσο για τη διάκριση, όσο και για το ήθος των μελών αυτής της ομάδας, κυρίως για όασα δήλωσαν μέσω του αρχηγού τους Γιάννη Φοντούλη στο πλαίσιο της διάκρισής τους που έγινε ταυτόχρονα με τις μεγάλες πυρκαγιές στη χώρα.

Ο προπονητής αυτής της ομάδας, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος, όμως, γνώρισε διπλή τιμή στη "Γιορτή των Κορυφαίων 2021" του ΠΣΑΤ, καθώς αναδείχθηκε και κορυφαίος προπονητής της χρονιάς, δηλαδή ήταν πρώτος σε ψήφους και στη συγκεκριμένη ψηφοφορία.

Ο Θοδωρής Βλάχος δήλωσε για τη βράβευση της Εθνικής: "Είναι μεγάλη χαρά να βρισκόμαστε εδώ ως τιμώμενοι και φυσικά αισθανόμαστε περήφανοι για το άθλημά μας, αφού ήταν ένα όνειρο ζωής αυτή η διάκριση. Δεν σταματάμε εδώ, γιατί θέλουμε να βρεθούμε στην κορυφή του κόσμου. Όμως θα πρέπει να πω ότι αισθάνομαι πολύ περήφανος γιατί όποιος με συναντά στον δρόμο, εκτός από συγχαρητήρια, μου τονίζει τι καλά παιδιά έχω στην ομάδα και με ήθος".

Για τη δική του τιμητική διάκριση ο Βλάχος είπε: "Βρίσκομαι εδώ λόγω της μεγάλης διάκρισης που έκαναν αυτά τα παιδιά. Ο ρόλος του προπονητή είναι πολυδιάστατος, αλλά πρωταγωνιστές είναι πάντα οι αθλητές. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία να οδηγήσω αυτή την ομάδα σε μεγάλους αγώνες και διακρίσεις. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως και τη νέα διοίκηση που με εμπιστεύεται για να εξακολουθήσω να είμαι στο τιμόνι, καθώς ανανεώσαμε τη συνεργασία μας μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024. Ευχαριστώ, επίσης, τους συνεργάτες μου, καθώς η δουλειά είναι ομαδική. Ευχαριστώ και τους αθλητικούς συντάκτες που με ψήφισαν, αλλά και αυτούς που δεν με ψήφισαν, αλλά ψήφισαν τον μεγάλο δάσκαλο Γιώργο Πομάσκι». Τον Θοδωρή Βλάχο βράβευσαν και οι εκπρόσωποι της Ένωσης Αθλητικών Συντακτών Κύπρου, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Ο αρχηγός Γιάννης Φουντούλης είπε: "Ευχαριστούμε για τη μεγάλη τιμή. Είμαστε πολύ περήφανοι που ανεβάσαμε ψηλά την Ελλάδα και μάλιστα σε δύσκολες συνθήκες. Συνεχίζουμε δυνατά, το Παρίσι είναι κοντά".

Ειδικό βραβείο απονεμήθηκε στην πρωταθλήτριά μας της κολύμβησης Άννα Ντουντουνάκη (που ήταν και μεταξύ και των τριών επικρατέστερων για κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς) για το πρώτο χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε Ελληνίδα κολυμβήτρια σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, για τη σπουδαία εμφάνιση και το πανελλήνιο ρεκόρ στους Ολυμπιακούς αγώνες και πάνω απ' όλα για τα μηνύματα που έστειλε στην ελληνική κοινωνία ότι ξέρει να μάχεται μέχρι την τελευταία στιγμή και δεν τα παρατά.

Η Άννα Ντουντουνάκη, συγκινημένη από το βίντεο με τις δηλώσεις της που προβλήθηκε μετά την προσπάθειά τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είπε: "Ευχαριστώ πολύ για τη βράβευση. Ένιωσα πολλές συγκινήσεις μέσα στη χρονιά, παρά τις δυσκολίες με την πανδημία. Με τη βοήθεια των γονιών μου και των προπονητών μου έκανα την καλύτερη χρονιά στην καριέρα του. Εύχομαι υγεία σε όλους".

Σημειώνουμε ότι στην κορυφαία τριάδα των υποψηφίων για βράβευση, από την υδατοσφαίριση, ήταν στην κατηγορία "ομάδα" οι γυναίκες του Ολυμπιακού, πρωταθλήτριες Ευρώπης του 2021 και στην κατηγιορία "προπονητής" ο τεχνικός ηγέτης της συγκεκριμένης ομάδας Χάρης Παυλίδης.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής