ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, Τεργέστη

Έλενα Ξενάκη: «Η ομάδα να μείνει δεμένη γιατί θα έχει λαμπρό μέλλον»

  25.01.2021 00:45       934

Η φουνταριστή της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης των Γυναικών Έλενα Ξενάκη μιλάει για το Προολυμπιακό τουρνουά, την ήττα στον ημιτελικό από την Ολλανδία, που στοίχισε το ολυμπιακό εισιτήριο, αλλά και για τη νίκη στον μικρό τελικό επί της διοργανώτριας Ιταλίας με 10-4, με την οποία πήρε την 3η θέση (οι δύο πρώτες έπαιρναν την ολυμπιακή πρόκριση) και διατηρεί κάποιες αμυδρές ελπίδες από ενδεχόμενη αποχώρηση της Νότιας Αφρικής από τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, ώστε να πάρει τη θέση της.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της:

«Η αλήθεια είναι ότι κάναμε μόνο μία ήττα στο Τουρνουά και αποκλειστήκαμε από τους Ολυμπιακούς αγώνες. Για μας, όμως, ο σημερινός αγώνας (σ.σ. μικρός τελικός) κόντρα στην Ιταλία ήταν πολύ σημαντικός. Για την ομάδα, που έπρεπε να μείνει ενωμένη, για να δείξουμε ότι αξίζαμε μια θέση στο Τόκιο, αλλά και για το ενδεχόμενο να αποσυρθεί τελικά η Νότια Αφρική (κάτι που ακούγεται πλέον έντονα) και να τα καταφέρουμε.

Στον αγώνα με τη Ολλανδία δεν παίξαμε καλά. Μπλοκάραμε, μας κυρίευσε και το άγχος, είχαμε κακό παίκτη παραπάνω, αλλά δεν θέλω να πιαστώ από κάπου για να δικαιολογηθώ. Δεν ήταν κάτι συγκεκριμένο που έφταιγε. Υπήρξε μεγάλη στενοχώρια, αλλά έπρεπε να ξεπεράσουμε γρήγορα το σοκ και να κερδίσουμε τις Ιταλίδες σήμερα. Τα καταφέραμε. Νομίζω ότι οι μεγάλες ομάδες και οι δεμένες φαίνονται στις ήττες. Αυτό που έγινε με την Ολλανδία μας ένωσε, μας πείσμωσε.

Είμαι περήφανη για τις συμπαίκτριές μου. Αυτή η ομάδα, λοιπόν, έχει μέλλον και δείχνει ιδιαίτερο ζήλο για να προοδεύσει. Το μέλλον της θα είναι λαμπρό, αρκεί να μείνουμε ενωμένες, με θέληση, με πάθος και θα έρθουν οι διακρίσεις, θα φτάσουμε ψηλά. Είναι σημαντικό ότι σε μια τέτοια διοργάνωση όπως ήταν το Προολυμπιακό τουρνουά είχαμε μόνο μία ήττα (αλλά και κρίμα επειδή ήταν καθοριστική).

Δεν το κρύβω, εξάλλου. Μακάρι να γίνει το… θαύμα με την απόσυρση της Νότιας Αφρικής και να πάμε τελικά στο Τόκιο».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής