ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ

Ελένη Κουγιά: «Το εγχείρημα της ΚΟΕ στέφθηκε με επιτυχία»

  13.10.2020 12:34       1443

Με την Κατηγορία Κορασίδων Α', ολοκληρώθηκαν την περασμένη Κυριακή, τα Πανελλήνια πρωταθλήματα Καλλιτεχνικής κολύμβησης για το 2020, με απόλυτη επιτυχία μέσα στην πανδημία του κορονοϊού.

Η Τεχνική Σύμβουλος της ΚΟΕ, στο άθλημα της καλλιτεχνικής κολύμβησης, Ελένη Κουγιά, έκανε τον απολογισμό της, για το δύσκολο αυτό εγχείρημα της ΚΟΕ, εν μέσω πανδημίας, το οποίο στέφθηκε με επιτυχία.

Η κυρία Κουγιά επεσήμανε, πως παρά τις δύσκολες συγκυρίες, ο αριθμός των συμμετοχών σε όλες τις διοργανώσεις παρουσίασε αύξηση κάτι που σε συνδυασμό με τις πολύ καλές επιδόσεις, αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον του αθλήματος.

«Με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κορασίδων Α, ολοκληρώθηκε το αγωνιστικό πρόγραμμα του 2020 για την Καλλιτεχνική Κολύμβηση, το οποίο υλοποιήθηκε σχεδόν όλο. Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη χρονιά από όλες τις απόψεις, με αντίξοες συνθήκες και περιορισμούς που μας ανάγκασαν να εφαρμόσουμε ειδικές καταστάσεις για τους συμμετέχοντες. Κλείνοντας τον κύκλο κάνουμε έναν απολογισμό που έχει περισσότερα θετικά από ότι αρνητικά. Όλο αυτό το εγχείρημα στέφθηκε με επιτυχία, τόσο οργανωτικά όσο και αγωνιστικά, γιατί υπήρξε συνεργασία όλων των εμπλεκομένων δίνοντας το μήνυμα για ομαδικό πνεύμα. Συγχαρητήρια αξίζουν πρώτα από όλα στους πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας που δεν είναι άλλοι από τους αθλητές και τις αθλήτριες που κατάφεραν να έχουν αγωνιστική παρουσία, παρόλο τον κατ’ οίκον περιορισμό και τις ιδιαίτερες συνθήκες προπόνησης συνάμα με τους προπονητές-τριες τους που χρησιμοποίησαν κάθε μέσο επικοινωνίας και προπόνησης προκειμένου να κρατήσουν τους αθλητές-τριες τους σε φόρμα εν μέσω καραντίνας. Μη ξεχνάμε στόχος πάντα είναι οι επιδόσεις οι οποίες ήταν θεαματικές και στις τρεις κατηγορίες. Αξιέπαινα τα σωματεία, πρώτα για τη συμμετοχή τους που ήταν αθρόα αλλά και τις επιδόσεις, κυρίως αυτά της επαρχίας που έδωσαν το παρόν και στα τρία πρωταθλήματα, που ξέρουμε τι εστί αυτό. Στην Καλλιτεχνική Κολύμβηση είχαμε αύξηση του αριθμού των συμμετεχόντων εν μέσω κορονοϊου, γεγονός που βεβαιώνει το πείσμα και τη θέληση όσων δραστηριοποιούνται στο άθλημά μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στη διοίκηση και τους ανθρώπους του ΟΑΚΑ, για τη στήριξη και τη βοήθεια σε αυτό το εγχείρημα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, καθώς και σε κάθε άλλο φορέα που συνέβαλε στο να ολοκληρωθεί η αγωνιστική δράση με απόλυτη επιτυχία. Δε θα πρέπει να ξεχάσουμε τον Ερυθρό Σταυρό για τη συνδρομή του σε αυτό το εγχείρημα, καθώς και τους γονείς που πέραν της στήριξης που παρέχουν καθημερινά στο άθλημα, μας βοήθησαν με το να μείνουν εκτός κερκίδας. Μπράβο στους Κριτές που έφεραν εις πέραν το εγχείρημα αυτό πειθαρχώντας στις προσταγές του υγειονομικού πρωτοκόλλου, ενώ ένα μόνο ευχαριστώ θεωρώ είναι λίγο για τους συνεργάτες μου που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, από το χάραμα μέχρι τη νύχτα για να κρατηθεί ψηλά ο πήχης της επιτυχίας. Θεωρώ πως αποδείξαμε όλοι μαζί ότι μπορούμε και αξίζουμε ακόμη περισσότερα. Μέσα από τις δυσκολίες ανακαλύπτουμε καλύτερα τους εαυτούς μας και τα όρια τους. Ώρα λοιπόν τώρα για νέα σχέδια, καθώς όταν ένας κύκλος κλείνει ένας άλλος ανοίγει...».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Ν.β.Χ.