ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ & MASTERS

Ελευθερία Σαραντίδου: «Ήταν μια γιορτή του αθλητισμού» (pics)

  12.09.2021 19:51       1473

Η ψυχή της διοργάνωσης και ο άνθρωπος που συνέβαλε τα μέγιστα στην τεράστια οργανωτική επιτυχία του Πανελληνίου πρωταθλήματος Open Water όλων των κατηγοριών και Masters, στην Παραλία Διστόμου, στον οικισμό Άσπρα Σπίτια, ήταν κατά γενική ομολογία η Ταμίας της ΚΟΕ και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ελευθερία Σαραντίδου, με καταγωγή από το μέρος που φιλοξένησε τους αγώνες. Η ίδια κάνει τον απολογισμό με τις δηλώσεις της στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ και είναι ξεκάθαρη και σαφής ότι επρόκειτο για μια γιορτή του αθλητισμού. Τονίζει, όμως, ότι η διοργάνωση θα βελτιωθεί οργανωτικά ακόμα περισσότερο. Παράλληλα αναφέρεται στο σημαντικό θέμα των προνομίων που προκύπτει πλέον και από αυτούς τους αγώνες. Αναλυτικά τα όσα μας είπε:

«Σε μια αθλητική διοργάνωση, εγώ πάνω απ' όλα θέλω να βλέπω αθλητές να χαμογελούν, να χαίρονται με αυτό που κάνουν, να θεωρούν ότι είναι μια γιορτή για τον αθλητισμό. Και πραγματικά αυτό το τριήμερο, εδώ στα Άσπρα Σπίτια, ζήσαμε μια πραγματική γιορτή του Open Water. Όλοι ήταν ευχαριστημένοι. Μέσω των αγώνων αυτών, εξάλλου, δόθηκαν και προνόμια (για τις σπουδές στην ανώτατη εκπαίδευση) σε αθλητές οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαν τη δυνατότητα, λόγω μικρής συμμετοχής στα ομαδικά αγωνίσματα του Open Water (απαιτείται συμμετοχή πάνω από οκτώ ομάδων). Αυτή τη φορά, με τη μεγάλη συμμετοχή -που επετεύχθη, βέβαια και με τις παροχές από τον Δήμο και τους χορηγούς μας- η διοργάνωση έδωσε τη δυνατότητα για τη μοριοδότηση των νέων παιδιών για τα Πανεπιστήμια. Και μάλιστα με ένα μεγάλο ποσοστό, περίπου 20-24 παιδιά, κάτι που είναι πολύ σημαντικό.

Η διοργάνωση ήταν υψηλού επιπέδου και προσέλκυσε μεγάλο αριθμό συμμετασχόντων αθλητών και Masters. Ήταν σαφώς πολύ καλύτερη από προηγούμενες χρονιές. Κι εκτός από την τεράστια συμμετοχή κάναμε πράγματα που δεν έχουν ξαναγίνει, με σύγχρονα και διαδραστικά μέσα. Όμως, έχουμε φιλοδοξίες ότι μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη. Έχουμε σημειώσει τις ατέλειες και τις λεπτομέρειες που μας ξέφυγαν, γινόμαστε δέκτες των κρίσεων, ώστε να μπορούμε να είμαστε την επόμενη χρονιά ακόμα καλύτεροι».

Ο Πρόεδρος του τοπικού συλλόγου ΑΨΛ Μεδεών Νίκος Σαλίπας, που συνέβαλε σημαντικά στην επιτυχία της διοργάνωσης, μας δήλωσε: «Ευχαριστώ πάνω απ' όλους τους εθελοντές - μέλη του συλλόγου μας, που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να γίνει μια τέτοια διοργάνωση, αλλά και τα μέλη του ΔΣ. Ευχαριστώ το «Αλουμίνιο της Ελλάδος» του Ομίλου MYTILINEOS, διότι πάντα μας στηρίζει σε τέτοια εγχειρήματα και πόσο μάλλον για ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα τέτοιας εμβέλειας. Ευχαριστίες και στον Δήμο μας, που αγκάλιασε αυτή τη διοργάνωση, συνέβαλε σημαντικά, αλλά και την ΚΟΕ και ειδικά την κ. Σαραντίδου που ήταν και αθλητριά μας. Οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας πίστεψαν σε μας και νομίζω τους βγάλαμε ασπροπρόσωπους. Η προεκλογική υπόσχεση των ανθρώπων της νέας διοίκησης της ΚΟΕ, εξάλλου, ότι θα στρέψουν το ενδιαφέρον τους και στους συλλόγους που προπονούνται στη θάλασσα, έγινε πράξη από την πρώτη μέρα. Πιστεύω πως θα υπάρξει και συνέχεια στη συνεργασία μας».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής