ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / WORLD CUP ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ελευθεριάδου: «Πρέπει να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι» - Καμμένου: «Η ομάδα θα γίνεται όλο και καλύτερη από δω και πέρα» (pics)

  19.04.2023 19:41       728

Η Νικόλ Ελευθεριάδου αναδείχθηκε MVP στη σημαντική νίκη (με ανατροπή) της Εθνικής μας ομάδας πόλο των Γυναικών επί της Κίνας (13-11) στην πρεμιέρα της Β' φάσης του World Cup και στις δηλώσεις της τόνισε:

«Περιμέναμε ότι θα ήταν δύσκολο το συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά δεν ξεκινήσαμε καλά, δεν μπήκαμε συγκεντρωμένες. Παρόλα αυτά μετράει η θέληση που δείξαμε στα δύο τελευταία οκτάλεπτα, κάναμε την ανατροπή και πήραμε το αποτέλεσμα που μας φέρνει πολύ κοντά την πρόκριση.

Θέλουμε νίκη και στο παιχνίδι με την Αυστραλία και σε αυτό με την Ισπανία, αλλά και σε όλα τα επόμενα. Η Εθνική πρέπει να δείχνει το καλό της πρόσωπο και να κερδίζει όλα τα παιχνίδια γιατί στοχεύει πάντα ψηλά».

Η ομοσπονδιακή τεχνικός Αλεξία Καμμένου δήλωσε από την πλευρά της: «Είχα πει ότι η ομάδα έχει προβλήματα και με τους τραυματισμούς και ότι παρά τη σκληρή δουλειά δεν είναι ακόμα απολύτως έτοιμη. Παρόλα αυτά τα κορίτσια κατάφεραν, με πάθος και με βελτίωση στην απόδοσή τους-να το γυρίσουν και να πάρουν τη σημαντική νίκη. Παρότι η διαιτησία ήταν τραγική, ιδίως στο τελευταίο οκτάλεπτο. Αυτά, όμως, συμβαίνουν και θα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία, όπως κάναμε.

Η ομάδα θα γίνεται όλο καλύτερη από δω και πέρα. Σε κάποιους τομείς είμαστε ακόμα πίσω και θέλουμε δουλειά, αλλά θα δείτε ότι και στο Λογκ Μπιτς και στη Φουκουόκα η ομάδα θα είναι πολύ αλλαγμένη προς το καλύτερο. Τα κορίτσια, πάντως, δίνουν την ψυχή τους κι αυτό με ευχαριστεί ιδιαίτερα».

Ο προπονητής της Κίνας Χάρης Παυλίδης είπε: «Είμαι ευχαριστημένος από απόδοσή μας, είχαμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, ελέγχαμε τον ρυθμό και θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Όμως, από ένα σημείο και μετά χάσαμε τον έλεγχο, έγιναν λάθη κι έτσι η ελληνική ομάδα, με την ποιότητα και την εμπειρία που διαθέτει, κατάφερε να πάρει το ματς, συγχαρητήρια. Η δική μας ομάδα έχει κάποιες απουσίες, που μας επηρεάζουν, αλλά νομίζω με την επιστροφή τους στη συνέχεια, θα είμαστε καλύτεροι».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής