ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / 04/09/2011 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Νο 3.512) - 16ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ – ΒΟΛΟΣ – 9η ΗΜΕΡΑ – ΘΕΣΕΙΣ 3-4

ΕΛΛΑΔΑ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 7-5 – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΟΛΑΝΑΚΗ, ΜΠΕΡΔΕ, ΓΟΥΝΑ

  02.10.2011 21:14       1262

Ο διεθνής φουνταριστός Μανώλης Σολανάκης δήλωσε για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου από την Εθνική μας ομάδα πόλο νέων ανδρών, στο 16ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βόλου: «Η 3η θέση του Βόλου, τα χρυσά στη Σαγκάη και τη Μαδρίτη και η Ριέκα που θα ακολουθήσει, δείχνουν ότι όλοι μαζί πάμε την Ελλάδα πιο ψηλά. Είμαι συγκινημένος, γιατί αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι για αυτή την καταπληκτική ομάδα. Μια ομάδα με μεγάλους αθλητές και σπουδαίους χαρακτήρες. Το μέλλον του ελληνικού πόλο είναι αυτή η ομάδα. Ζητάω από την πολιτεία να μας στηρίξει, για να μπορέσουμε να σπουδάσουμε. Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ριέκα που ακολουθεί θα παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο».

Ο συνεργάτης του ομοσπονδιακού τεχνικού Περικλή Δαμάσκου, Θοδωρής Μπερδές, ανέφερε: «Η Ελλάδα θα πρέπει να είναι υπερήφανη για αυτή την ομάδα. Το άθλημά μας έχει λαμπρό μέλλον. Πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή σε αυτά τα παιδιά, που τα τελευταία χρόνια καθιέρωσαν την Ελλάδα στις κορυφαίες δυνάμεις του κόσμου. Τα καλύτερα έρχονται για το ελληνικό πόλο. Συγχαρητήρια στον κόσμο για τη συμπαράστασή του και που βρέθηκε στο πλευρό μας όλες τις μέρες των αγώνων. Δώσαμε χαρά στους έλληνες, αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Ο αρχηγός αποστολής της ελληνικής ομάδας, Ανδρέας Γούνας, τόνισε: «Το ελληνικό πόλο πλέον έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου ότι βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου. Οπου και αν παίζουμε και θα παίξουμε στο μέλλον, θα είμαστε πάντα στη διεκδίκηση των μεταλλίων. Στο Βόλο αξίζαμε το χρυσό. Στη Ριέκα την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσουμε».

Το Γραφείο Τύπου

ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ