ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / 03/09/2011 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Νο 3.503) - 16ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ – ΒΟΛΟΣ – 8η ΗΜΕΡΑ – ΘΕΣΕΙΣ 1-4

ΕΛΛΑΔΑ-ΣΕΡΒΙΑ 5-6 – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΑΜΑΣΚΟΥ, ΠΟΝΤΙΚΕΑ, ΣΟΛΑΝΑΚΗ, ΣΤΑΧΟΓΕΒΙΤΣ

  02.10.2011 20:45       1332

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Περικλής Δαμάσκος δήλωσε μετά την ήττα της Εθνικής μας ομάδας πόλο νέων ανδρών από τη Σερβία με 6-5 για τα ημιτελικά του 16ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος του Βόλου: «Παίξανε δύο καλές ομάδες, που είναι στις 4 κορυφαίες του κόσμου. Προσπαθήσαμε. Υπήρχε κούραση από το παιχνίδι με την Ουγγαρία και αυτή βγήκε στον τελική προσπάθεια. Δεν ήμασταν εύστοχοι, αγχωθήκαμε και βιαστήκαμε. Αυτά όμως συμβαίνουν στα παιχνίδια. Πρέπει να κρατήσουμε ψηλά το κεφάλι. Διεκδικούμε ένα μετάλλιο. Το σημαντικό και το είπα και χθες, είναι ότι βρισκόμαστε στις 4 κορυφαίες ομάδες του κόσμου και αυτή η ομάδα έχει διάρκεια τα τελευταία χρόνια».

Ο διεθνής περιφερειακός Κυριάκος Ποντικέας ανέφερε: «Το επίπεδο ανάμεσα σε μας και τους Σέρβους ήταν το ίδιο. Μπορούσαμε να κερδίσουμε, αλλά και να χάσουμε. Ηταν 50-50. Παίξαμε καλά, όπως και οι Σέρβοι έπαιξαν καλά. Δώσαμε το 100%, αλλά οι Σέρβοι ήταν πιο τυχεροί. Η 4άδα είναι επιτυχία. Δεν τα παρατάμε. Αύριο θα τα δώσουμε όλα για το χάλκινο μετάλλιο».

Ο διεθνής φουνταριστός Μανώλης Σολανάκης τόνισε: «Ήμασταν καλύτεροι και αξίζαμε τη νίκη. Σταθήκαμε άτυχοι και οι Σέρβοι τυχεροί, σε αρκετά σημεία του ματς. Η διαιτησία μέσα στην Ελλάδα ήταν μέτρια για μας. Το ξεχνάμε όμως τώρα το παιχνίδι αυτό. Αύριο έχουμε το μικρό τελικό και θα παλέψουμε για το χάλκινο μετάλλιο. Είναι ένα παιχνίδι εξίσου σημαντικό για μας. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο, που μολονότι δεν μας γνωρίζει μας έδειξε την αγάπη του και μας στήριξε. Εύχομαι το καλύτερο για το μέλλον του ελληνικού πόλο».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Σερβίας Ντέγιαν Σταχόγεβιτς δήλωσε: «Ηταν ένα δυνατό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ισοδύναμες ομάδες. Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Τα παιδιά έπαιξαν καλά. Η Ελλάδα είναι δυνατή ομάδα. Η ατμόσφαιρα στο κολυμβητήριο ήταν φανταστική. Ο κόσμος ήταν υπέροχος. Ο τελικός με την Ισπανία είναι 50-50. Χρειάζεται καθαρό μυαλό και λίγα λάθη».

Το Γραφείο Τύπου

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ