ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 1οι ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ/ ΜΠΑΚΟΥ/ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Έλληνες λεβέντες στο βάθρο με πολύτιμο χαλκό, 11-10 την Κροατία

  21.06.2015 17:48       815

Άξιζαν ακόμα και την κορυφή στο Μπακού και βρίσκονται πανάξια στο βάθρο των νικητών. Οι νεαροί Έλληνες λεβέντες, μέλη της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των Εφήβων, δήλωναν αποφασισμένοι να φέρουν το μετάλλιο στην Ελλάδα και να αποδείξουν με κάτι το απτό (διότι το είχαν αποδείξει ήδη με τη συνολική εμφάνισή τους στη διοργάνωση) πως αποτελούν τη λαμπρή γενιά που αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον του αθλήματος στη χώρα μας.

Η ελληνική ομάδα, με πάθος, ψυχή και τρομερές ικανότητες που μας γεμίζουν υπερηφάνεια, κατατρόπωσε την Κροατία στον μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (που έγινε στο πλαίσιο των 1ων Ευρωπαϊκών Αγώνων στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν) νικώντας την τελικά με 11-10 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Έτσι η ελληνική υδατοσφαίριση επιστρέφει στην Αθήνα με δυο μετάλλια καθώς, θυμίζουμε, ότι και χθες η Εθνική Νεανίδων κατέκτησε το χάλκινο στην ίδια διοργάνωση.

Πρόκειται για τεράστιες επιτυχίες και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε αθλητές, αθλήτριες, προπονητικά τιμ, αλλά και την ομοσπονδία και τα σωματεία, καθώς γίνονται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες προετοιμασίας.

Οι διεθνείς μας έδειξαν από την αρχή αποφασισμένοι να πετύχουν το στόχο, είχαν πλουραλισμό και πολυφωνία στην επίθεση, πολύ καλή άμυνα και τον τερματοφύλακα Μαντή και πάλι σε καλή μέρα, και παρά τις αντιξοότητες και το σκληρό παιχνίδι των Κροατών που δεν ήθελαν να τα παρατήσουν εύκολα, τα κατάφεραν στο τέλος. Οι Έλληνες πήραν ένα σημαντικό προβάδισμα 5-2, ενώ το πρώτο οκτάλεπτο έληξε 5-3. Μέχρι τα μέσα του τρίτου οκτάλεπτου είχαν ένα προβάδισμα δύο γκολ, αλλά οι Κροάτες ισοφάρισαν στο τέλος του γ’ σε 9-9. Με γκολ των Γιαννόπουλου και Σκουμπάκη όμως, στο τελευταίο οκτάλεπτο η Εθνική κλείδωσε τη νίκη και απλώς οι Κροάτες μείωσαν στο τελικό 11-10 (μια επίθεση με παραπάνω που είχαν στο φινάλε την απέτρεψαν εύκολα οι Έλληνες).

Κορυφαίος σκόρερ και πολυτιμότερος της Ελλάδας στον μικρό τελικό ήταν ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου με 3 γκολ, αλλά όλοι ήταν ΥΠΕΡΟΧΟΙ.

ΚΡΟΑΤΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 10-11

Οκτάλεπτα: 3-5, 1-1, 5-3, 1-2

ΚΡΟΑΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Μπράτιμ Μαντής
Κρέκοβιτς 3 Χονδροκούκης
Πέικοβιτς 1 Γαρδίκας 1
Μπλάζιτς Καλής
Μπούτιτς 2 Καλαργυρός
Ντάσιτς 1 Παπαναστασίου 3
Σάφτιτς 1 Γιαννόπουλος 2
Λάζιτς Δελαγραμμάτικας 1
Μέρτσεπ 1 Αλεξίου 1
Μπίλιακα Παπασηφάκης 2
Κρόλο Νικολαϊδης
Πάπαριτς 1 Σκουμπάκης 1
Πόντρουγκ Σιορδίλης
Προπονητής: Γιόσκο Κρέκοβιτς Προπονητής: Δημήτρης Κραβαρίτης

ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΤΟ ΧΡΥΣΟ

Η Σερβία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση καθώς νίκησε στον μεγάλο τελικό την Ισπανία με 8-7.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής