ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ

Ελληνική συμμετοχή σε τρία World Series Καταδύσεων, με πρόσκληση της Fina!

  20.03.2013 12:29       1419

Μάνα εξ ουρανού για το άθλημα των καταδύσεων και την προετοιμασία εν όψει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Βαρκελώνης, το ερχόμενο καλοκαίρι, με δεδομένο τα προβλήματα που υπάρχουν, αποτελεί η πρόσκληση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για κάλυψη των όλων εξόδων συμμετοχής σε τρία μίτινγκ των φετινών World Series.

Η ΚΟΕ αποδέχθηκε την σχετική πρόσκληση και έτσι θα υπάρξει συμμετοχή στα μίτινγκ της Μόσχας (26-28 Απριλίου), της Γκουνταλαχάρα (17-19 Μαϊου) και του Μέξικο Σίτι (24-26 Μαϊου), με το δίδυμο των Στέφανου Παπαρούνα και Μιχάλη Φαφαλή στα 3 μέτρα συγχρονισμένων καταδύσεων.

Η Ελλάδα μετά την 12η θέση των Παπαρούνα / Μάνου πέρυσι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Λονδίνου, ήταν στις θέσεις των αναπληρωματικών στο συγκεκριμένο αγώνισμα και με δεδομένο ότι στα World Series μετέχουν τα 8 καλύτερα ζευγάρια, κλήθηκε να μετάσχει μετά την μη συμμετοχή άλλων χωρών.

Η συγκεκριμένη σειρά αγώνων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, περιλαμβάνει συνολικά έξι (6) μίτινγκ. Το ένα ήδη έγινε (15-17 Μαρτίου Πεκίνο), ακολουθούν το Ντουμπάι (21-23 Μαρτίου) και το Εδινβούργο (19-21 Απριλίου), για να ολοκληρωθεί η σειρά με τα τρία μίτινγκ στα οποία θα υπάρξει κι ελληνική συμμετοχή.

Φυρίγος: «Ότι καλύτερο …»

«Για εμάς είναι ότι καλύτερο αυτή τη στιγμή, η συμμετοχή μας σε τέτοιους αγώνες για πρώτη φορά μάλιστα. Νομίζω ότι η πρόκληση αυτή έρχεται να μας δώσει ενέργεια και αισιοδοξία, ότι μπορούμε να έχουμε μια καλή προετοιμασία εν όψει της Βαρκελώνης. Το δώρο αυτό από τη Fina μας κρατάει ζωντανούς και σε εγρήγορση», τονίζει από την πλευρά του για την πρόσκληση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ο ομοσπονδιακός προπονητής των καταδύσεων Πέτρος Φυρίγος.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ