ΤΕΧΝΙΚΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ

Ελληνικός θρίαμβος στο Καζάν, με χρυσό από τον Καρετζόπουλο και αργυρό από τον Μπάλντουιν!

  07.08.2013 17:42       1227

ΦΩΤΟ:  Οι Λουκάς Καρετζόπουλος (κέντρο) και Ουίλλιαμ Μπάλντουιν (δεξιά), στο βάθρο των νικητών

Διπλό ελληνικό θρίαμβο είχαμε στους τελικούς της 3ης ημέρας του Παγκοσμίου πρωταθλήματος τεχνικής κολύμβησης του Καζάν, αφού οι Λουκάς Καρετζόπουλος και Ουίλλιαμ Μπάλντουιν κατέκτησαν το χρυσό και το αργυρό μετάλλιο αντίστοιχα, στα 100μ. επιφάνεια Ανδρών!

Ο Καρετζόπουλος επιβεβαίωσε γι’ ακόμη μία φορά την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, και μετά το χθεσινό χάλκινο μετάλλιο, σήμερα αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής με επίδοση 34.54! Ο Μπάλντουιν παρά το γεγονός πως στα 50 μέτρα γύρισε 3ος, κατάφερε να τερματίσει στη 2η θέση και να κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο, με χρόνο 35.07!

Ήταν μία καταπληκτική εμφάνιση από τους κολυμβητές μας, που κατάφεραν να σηκώσουν γι’ ακόμη μία φορά την ελληνική σημαία ψηλά σε μία τόσο σπουδαία διοργάνωση.

Στον τελικό των 100μ. υποβρύχιο Γυναικών, η Σοφία Κτενά τερμάτισε 6η με 37.84.

Τα επίσημα αποτελέσματα εδώ:

http://www.tkservice.it/kazan2013/results/#Day3


Οι δηλώσεις των διεθνών μας

Λουκάς Καρετζόπουλος: «Η κούρσα ήταν απίστευτη και ο ανταγωνισμός πολύ μεγάλος. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και συγκινημένος που κατάφερα να κερδίσω την πρώτη θέση, το χρυσό μετάλλιο και να ακούσω τον Εθνικό μας ύμνο. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου, την οικογένεια μου και όλους όσους πίστεψαν σε μένα.  Σας ευχαριστώ και συνεχίζουμε γερά.»

Ουίλλιαμ Μπάλντουιν: «Ήταν μία πολύ γρήγορη κούρσα. Παρά το γεγονός πως το πρώτο μου 50αρι ήταν σχετικά αργό, πάλεψα μέχρι το τέλος και κατάφερα να τερματίσω δεύτερος και να έχω την τιμή να δω δύο ελληνικές σημαίες να υψώνονται. Συγχαρητήρια στο συναθλητή μου Λουκά. Τραγουδήσαμε με υπερηφάνεια τον Εθνικό μας ύμνο!»


Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος