ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ/ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Έμεινε όνειρο το μετάλλιο, 10-13 από Ουγγαρία, στροφή για Ρίο η καταξιωμένη Εθνική Ανδρών

  23.01.2016 18:56       575

ΦΩΤΟ: Ήθελε πολύ την άνοδο στο βάθρο, αλλά δεν κατάφερε να την πετύχει η Εθνική (newsports.eu)

Βελιγράδι, αποστολή: Γιάννης Κορακής (Γραφείο Τύπου ΚΟΕ)

Δεν μπόρεσε τελικά να κάνει πραγματικότητα την κατάκτηση ενός μεταλλίου σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών, ούτε στο Βελιγράδι και δεν κατάφερε να δώσει ανάλογη συνέχεια με αυτή της ανόδου στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο του Καζάν πριν από έξι μήνες. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε με 13-10 από τον κακό του δαίμονα που λέγεται Ουγγαρία -η οποία εμφανίστηκε πανίσχυρη απόψε- στον μικρό τελικό της διοργάνωσης, στο κολυμβητήριο της "Kombank Arena", και έμεινε στην 4η θέση, όπως και το 1999 στο Ευρωπαίκό της Σεβίλλης. Φεύγει, πάντως, με ψηλά το κεφάλι και από αυτήν τη διοργάνωση, καθώς κατάφερε να βρεθεί για άλλη μια φορά στην ελίτ του αθλήματος, είναι από καιρό καταξιωμένη, και στρέφει πλέον το βλέμμα της στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο τον προσεχή Αύγουστο, καθώς αυτός είναι και ο μεγάλος στόχος της χρονιάς.

Η Εθνική δεν βρήκε ποτέ τον καλό της εαυτό στο αποψινό παιχνίδι κόντρα στους Μαγυάρους, που κατάφεραν να τη "στραγγαλίσουν" με το δικό τους τρόπο. Πρώτον και κυριότερο, δεν λειτούργησε καθόλου το μεγάλο όπλο της Ελλάδας, δηλαδή η άμυνα και κυρίως στον λιγότερο. Έτσι οι Μαγυάροι, που πήραν τις πολλές αποβολές, κυρίως με τον βασικό φουνταριστό τους Χαράι, το εκμετελλεύτηκαν και λίγο πριν τα μισά του αγώνα περίπου είχαν στην επίθεση 6/7 με παίκτη παραπάνω, ενώ τελείωσαν με 8/14, αλλά όταν βελτιώθηκε η ελληνική άμυνα ήταν ήδη αργά.

Από την άλλη πλευρά η Ούγγροι κατάφεραν να μπλοκάρουν τα δικά μας επιθετικά ατού παίζοντας την αγαπημένη τους κλειστή ζώνη στην άμυνα στον φουνταριστό, εναλάσσοντάς την με τρομερό πρέσινγκ στην περιφέρεια και οι Έλληνες διεθνείς δεν μπόρεσαν να βρουν λύσεις. Η Ελλάδα είχε 6/13 με παίκτη παραπάνω και πολύ κακό ποσοστό στην περιφέρεια.

Έτσι οι Ούγγροι είχαν προηγηθεί με 8-4 από το ημίχρονο (άλλαξε και τερματοφύλακα ο Βλάχος βάζοντας τον Γαλανόπουλο στη θέση του Φλέγκα) και 5-10 στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου. Στο τέταρτο η Εθνική, κυρίως με τον πιο φιλότιμο απ' όλους Άγγελο Βλαχόπουλο, (αλλά και τον Χρήστο Αφρουδάκη και τον φουνταριστό μας Μουρίκη που πάλεψε για τις αποβολές και πέτυχε και δυο γκολ) κατάφερε να το κερδίσει επί μέρους και να μειώσει στο τελικό πιο αξιοπρεπές 13-10.

Οι Ούγγροι κατέκτησαν έτσι το 6ο τους χάλκινο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

ΕΛΛΑΔΑ - ΟΥΓΓΑΡΙΑ 10-13

Οκτάλεπτα: 2-4, 2-4, 1-2, 5-3.

ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΓΓΑΡΙΑ
Φλέγκας Νάγκι
Μυλωνάκης Γκορ Νάγκι
Δερβίσης Μπάτορι 2
Γενηδουνιάς 1 Έρντελι
Φουντούλης Ι. 1 Βάμος 3
Ποντικέας Χοσνιάσκι 2
Αφρουδάκης Χρ. 2 Ντέκερ 2
Δελακάς Μάνχερτζ 2
Μουρίκης 2 Βάργκα Ντάνιελ Ρ.
Κολόμβος Βάργκα Ντένες
Γούνας Κις
Βλαχόπουλος 4 Χαράι 2
Γαλανόπουλος Μπισρτιτσάνι
Προπονητής: Θοδωρής Βλάχος Προπονητής: Τίμπορ Μπένεντεκ

Διαιτητές: Μάταν Σβαρτζ (Ισραήλ, Μαρκ Κογκάνοφ (Αζερμπαϊτζάν)

Αναλυτικά το ΦΙΛΜ του ΑΓΩΝΑ Εδώ:

http://www.microplustiming.com/wpbelgrade2016/indexWPBelgrade_web.php (πατώντας πάνω στο result GRE - HUN).