ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ/ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ/ Βλάχος

"Εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, είναι οι καλύτεροι"

  17.01.2016 22:31       1150

Αποστολή ΠΣΑΤ: Γιάννης Αναγνωστόπουλος

Έπλεξε το εγκώμιο των παικτών του ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος μετά την νίκη - πρόκριση στην 8άδα του ΕυρωπαΪκού πρωταθλήματος επί της Ρουμανίας, ως ένα δείγμα αναγνώρισης για τη σπουδαία προσπάθειά τους απόψε κόντρα στο σκληρό παιχνίδι των Ρουμάνων, αλλά και σε μια προσπάθεια να τους εμψυχώσει εν όψει του αυριανού προημιτελικού (Δευτέρα 18/1, 19.45) κόντρα στην Ισπανία. Ο Βλάχος μίλησε για το ματς με τους Ρουμάνους και έκανε τις εκτιμήσεις του γι' αυτό με τους Ισπανούς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Θοδωρή Βλάχου:

"Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι το σημερινό. Κατ' αρχάς, ένα παιχνίδι για το ποιος θα μπει στην οκτάδα είναι πάντα επικίνδυνο, ανάμεσα σε δύο ομάδες που είχαν διαφορά δυναμικότητας. Εμείς είμαστε πιο ποιοτικοί και καλύτεροι ως ομάδα, απ’ αυτήν της Ρουμανίας και αυτό πάντα κρύβει δυσκολίες και είναι πονηρό. Όμως, ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι. Απλά δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για το πολύ σκληρό παιχνίδι των Ρουμάνων, οι οποίοι το πλήρωσαν καθώς ήταν επιλογή τους και το πλήρωσαν και με σκορ και με πολλές αποβολές. Αυτός ήταν ο προσανατολισμός τους, εμείς είχαμε άλλο προσανατολισμό, αυτό που θέλαμε το κάναμε. Πήραμε μια νίκη από νωρίς και προχωράμε στην επόμενη φάση. Η Ισπανία είναι ένας μεγάλος αντίπαλος στον προημιτελικό. Ένας αντίπαλος που δεν μπορείς να πεις ότι ξέρεις τι θα γίνει απέναντί του. Είναι δύσκολο και γι’ αυτούς και για εμάς αυτό το παιχνίδι και πολύ σημαντικό, γιατί πλέον όποιος επικρατήσει θα περάσει στις 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, κάτι που είναι ένας μεγάλος στόχος. Νομίζω, ένα σημείο που πρέπει να προσέξουμε είναι ότι οι Ισπανοί είναι εκτός διακρίσεων στις διοργανώσεις τα τελευταία δύο χρόνια, η δίψα τους είναι μεγάλη και θέλουν να πετύχουν κάτι πολύ καλό. Είναι μια πολύ ποιοτική ομάδα, αλλά έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, είναι οι καλύτεροι που υπάρχουν. Έχουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, θέλουμε κι εμείς ακόμα να πετύχουμε κάτι πολύ μεγάλο, είμαστε κι εμείς διψασμένοι και νομίζω ότι αύριο θα γίνει ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι".

"ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΠΑΡΑ ΤΑ ΣΧΙΣΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΑΜΜΑΤΑ"

Όσο για τους τραυματίες, ο ομοσπονδιακός προπονητής ήταν ξεκάθαρος. "Έχει ένα σχίσιμο ο Μυλωνάκης και πήγε για ράμματα στο νοσοκομείο. Και κάποιοι άλλοι έχουν κάποια προβλήματα (σ.σ. Δελακάς μικρότερο σχίσιμο στο χείλος, Δερβίσης πρήξιμο στο μάτι και Μουρίκης στο μάγουλο), αλλά είτε σχισίματα, είτε οτιδήποτε άλλο, αύριο δεν θα λείψει κανείς, γιατί είναι πολύ μεγάλο παιχνίδι και όλοι θέλουν να παίξουν".

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ:

Ο Γιάννης Φουντούλης είπε από την πλευρά του: "Είμαστε αρκετά πάνω από τη Ρουμανία. Εκείνοι προτίμησαν να παίξουν ένα πολύ αντιαθλητικό παιχνίδι. Εμείς όμως ήμασταν συγκεντρωμένοι από την αρχή του παιχνιδιού, ξέραμε τι θέλαμε. Εντάξει, σε κάποια σημεία είναι λογικό να εκνευριστούμε, αλλά δεν πειράζει κρατάμε τη νίκη, ήταν ένα παιχνίδι ειδικών περιστάσεων και είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανταπεξήλθαμε. Τώρα μας περιμένει η Ισπανία, το παιχνίδι είναι αύριο. Η Ισπανία έχει το πλεονέκτημα ότι είχε λίγο παραπάνω ξεκούραση, εμείς έχουμε και κάποια προβλήματα τραυματισμών που προήλθαν απ’ αυτό το παιχνίδι. Είμαστε η τρίτη καλύτερη ομάδα στον κόσμο και θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να περάσουμε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης".

ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΝΗΔΟΥΝΙΑΣ:

Σε ερώτηση για το το τι ήταν αυτό που έπαιξαν σήμερα, ο Κώστας Γενηδουνιάς ήταν αφοπλιστικός."Όχι πόλο, σίγουρα. Αλλά γίνεται αυτό στον αθλητισμό, μόνο στο πόλο δυστυχώς, αλλά ανταπεξήλθαμε σε ένα δύσκολο παιχνίδι, γιατί ένα χιαστί ποτέ δεν είναι εύκολο. Είτε είναι αυτό με τη Σερβία, τη Ρουμανία, τη Γεωργία, είναι πάντα δύσκολο, γιατί είναι νοκ άουτ, αλλά όπως δείξαμε σήμερα απαντάμε σ’ όλες τις προκλήσεις και συνεχίζουμε. Τώρα παίζουμε με Ισπανία, θα είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι, δύσκολο, ακόμα δεν έχουμε μιλήσει γι’ αυτό, κοιτάξαμε τη Ρουμανία, τώρα κοιτάμε την Ισπανία και συνεχίζουμε έτσι".

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ