ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / Hellas Beetles FINA Artistic Swimming World Series, Syros 2018

Εμπνευσμένη από τις εκδηλώσεις για το ολυμπιακό ιδεώδες η Τελετή έναρξης (photos)

  15.06.2018 22:46       1296

Στα πρότυπα των εκδηλώσεων για το ολυμπιακό ιεδεώδες και προς τιμήν του αναβιωτή των Ολυμπιακών Αγώνων Δημητρίου Βικέλα, του οποίου το όνομα φέρει και το Δημοτικό κολυμβητήριο της Σύρου, στο οποίο γίνονται οι αγώνες, ήταν η Τελετή Έναρξης του “Hellas Beetles FINA Artistic Swimming World Series, Syros 2018″. Μια τελετή σεμνή και απέρριτη, αλλά και συνάμα συγκλονιστική.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρέλαση των αποστολών των χωρών, αλλά και των σωματείων που μετέχουν, οι οποίες στη συνέχεια παρατάχθηκαν στον περίβολο της πισίνας. Από τη στημένη εξέδρα, την οποία στόλιζε ο βωμός και ομόρφαινε η παρουσία των ιερειών (κορίτσια του χορευτικού από τη σχολή χορού “Μάκης Μπέτσης”) απηύθυναν χαιρετισμούς κατά σειρά, ο Δήμαρχος Σύρου Γιώργος Μαραγκός, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, με την ιδιότητά του ως μέλος του μπιρό της FINA, η πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Καλλιτεχνικής της FINA Λίζα Σκοτ, το μέλος της Ολομέλειας της ΕΟΕ και αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΦΙ Γιώργος Λιανός και η διευθύντρια των αγώνων και μέλος της Τεχνικής Επιτροπής της FINA Μαρία Θηβαίου, η οποία κήρυξε και επίσημα την έναρξη των αγώνων.

Στη συνέχεια έγινε η ανάκρουση του ολυμπιακού ύμνου, ενώ η Εβελίνα Παπάζογλου απήγγειλε τον όρκο των αθλητών.

Το φινάλε έγινε με το άναμμα της φλόγας στον βωμό, από τη δάδα που κρατούσε η πρωθιέρεια κ. Χαρητίνα Παπατόλια, ενώ ταυτόχρονα αφέθηκαν ελεύθερα να πετάξουν στον ουρανό της Σύρου 10 περιστέρια.

Μπορείτε να δείτε σχετικό Φωτoρεπορτάζ.

Στον ειδικό σύνδεσμο (link) εδώ, μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες για τη διοργάνωση (bulletin, αναλυτικό πρόγραμμα, live streaming, starting list, αποτελέσματα κλπ.). Επίσης μπορείτε να βρείτε starting list και αποτελέσματα σε συγκεκριμένο link του σάιτ της ΚΟΕ εδώ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής