ΤΕΧΝΙΚΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ένα ασημένιο και τρία χάλκινα μετάλλια στους τελικούς της τρίτης μέρας (pics)

  21.07.2023 22:12       2131

Αυξάνεται η συγκομιδή των μεταλλίων για την ελληνική αποστολή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών - Γυναικών, στο Γκόντολο της Ουγγαρίας. Στους τελικούς της τρίτης ημέρας της διοργάνωσης, την Παρασκευή (21/7), οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες κατέκτησαν τέσσερα ακόμα μετάλλια, από τα οποία το ένα ασημένιο και τα άλλα τρία χάλκινα, ενώ είχαν κι άλλα καλά πλασαρίσματα. Αναλυτικά:

Το ασημένιο μετάλλιο κρέμασε στο στήθος η Γιολάντα Καπέρδα, αφού πρώτευσε στον τελικό των 400 μ. διπλά πέδιλα με 3:52.32.

Τα χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν:

Ο Αναστάσιος Μυλωνάκης, στα 50 μ. επιφάνεια με 15.72.

Η Λυδία Παντέλογλου, στα 50 μ. διπλά πέδιλα με 22.44.

Ο Γιώργος Καλτσουκαλάς, στα 400 μ. υποβρύχιο με 2:49.48.

Στα άλλα πλασαρίσματα των τελικών: 400 μ. υποβρύχιο: Κωνσταντίνος Τσιάβος 4ος με 2:50.08. 50 μ. επιφάνεια: Γιώργος Καλτσουκαλάς 4ος με 15.87. 50 μ. διπλά πέδιλα: Γεωργία Περάκη 4η με 22.47. 4Χ200 μ. επιφάνεια Γυναικών: 5η Ελλάδα (Ιφιγένεια Τελιούση, Βασιλεία Τσιγκόια, Γεωργία Περάκη, Αναστασία Καρατσιβή) με 6:27.42. 4Χ200 μ. επιφάνεια Ανδρών: 5η Ελλάδα (Αναστάσιος Μυλωνάκης, Μάριος Αρμουτσής, Γιώργος Καλτσουκαλάς, Ηλίας Καλφίδης) με 5:48.77.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ:

Γιολάντα Καπέρδα: «Είμαι πολύ ικανοποιημένη για τη σημερινή μου επιτυχία. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, κατάφερα να βγάλω τον καλύτερό μου εαυτό στην τελευταία μου κούρσα. Είμαι ευγνώμων στην προπονήτριά μου που με έχει βοηθήσει να φτάσω ως εδώ. Επίσης, θερμές ευχαριστίες στον γυμναστή μου και στην οικογένειά μου που με στηρίζουν κάθε στιγμή. Με το τέλος αυτού του αγώνα θα ήθελα να τονίσω πως με τη δύναμη της θέλησης, όλα είναι εφικτά».

Τάσος Μυλωνάκης: «Νιώθω πολύ χαρούμενος που έφερα την 3η θέση σε ένα πολύ απαιτητικό αγώνα. Μέσα από μια πολύ δύσκολη χρονιά με τραυματισμό, κατάφερα να σταθώ αντάξιος και να φέρω άλλη μια διάκριση για την πατρίδα μου. Ευχαριστώ πολύ τους ανθρώπους που στάθηκαν στο πλευρό μου στις πιο δύσκολες στιγμές μου. Είμαι υπερήφανος για την ελληνική αποστολή και τη δυναμική της».

Λυδία Παντέλογλου: «Είμαι αρκετά ευχαριστημένη με την επίδοσή μου και ελπίζω να βελτιώσω τους χρόνους μου στο μέλλον. Θέλω να ευχαριστήσω την Κολυμβητική Ομοσπονδία και τους προπονητές μου. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της Εθνικής και εύχομαι τα καλύτερα».

Γιώργος Καλτσουκαλάς: «Είμαι πολύ περήφανος για τον ευατό μου, που παρόλη τη δυσκολία που είχα να αντιμετωπίσω, λόγω δύο πολύ δύσκολων αγωνισμάτων, κατάφερα να κατακτήσω το πρώτο μου ατομικό μετάλλιο σε κατηγορία Ανδρών».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής