ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Γιάννης Φουντούλης

«Ένα λάθος μας στοίχισε την πρόκριση»

  03.07.2012 14:50       1125

Δύο ημέρες αφότου τελείωσε το οκταεθνές τουρνουά προετοιμασίας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, ο Γιάννης Φουντούλης μίλησε στην ΚΟΕ για την παρουσία της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης των Ανδρών στην Κοζέντσα της Ιταλίας.

Ο διεθνής περιφερειακός του Ολυμπιακού αρχικά αναφέρθηκε στο σκοπό του τουρνουά και τα συμπεράσματα που προέκυψαν από αυτό:

«Ο λόγος που συμμετείχαμε σε ένα τόσο δυνατό τουρνουά ήταν για να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα. Όλες οι ομάδες βρισκόμαστε σε περίοδο προετοιμασίας, με αποτέλεσμα στο τουρνουά να ήμαστε πιο κουρασμένοι και πιο αργοί μέσα στο νερό. Επίσης, έχουμε δώσει περισσότερη βάση στη φυσική κατάσταση και λιγότερη στο τεχνικό κομμάτι».

Για τις εμφανίσεις της ομάδας στους αγώνες κατά τη διάρκεια του τουρνουά αλλά και το μοιραίο λάθος στον αγώνα με την οικοδέσποινα Ιταλία, όπου ο Τζιορτζέτι ισοφάρισε 2.4 δεύτερα πριν τη λήξη, δήλωσε:

«Δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία μας στα παιχνίδια. Μπορούσαμε να είχαμε πάει καλύτερα. Ήμασταν κοντά στην πρόκριση στην 4άδα, αλλά ένα λάθος στα τελευταία δευτερόλεπτα μας οδήγησε στον αποκλεισμό. Σημασία έχει ότι μάθαμε το λάθος, ώστε να μην το επαναλάβουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Τέλος, ο 23χρονος διεθνής αναφέρθηκε στο επόμενο τουρνουά της Εθνικής που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 6-8 Ιουλίου στην Ισπανία:

«Απομένει ένα ακόμα τουρνουά στην Ισπανία που εντάσσεται κι αυτό στα πλαίσια της προετοιμασίας μας εν όψει της Ολυμπιάδας. Σε αυτή την περίοδο δεν έχουν τόση σημασία τα αποτελέσματα, όσο το να παίζουμε για να βλέπουμε τους αντιπάλους μας και να προετοιμαστούμε κατάλληλα».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος