ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ROAD TO TOKYO/ ΑΝΝΑ ΝΤΟΥΝΤΟΥΝΑΚΗ

«Ένα ρεκόρ και από εκεί και πέρα, ότι έρθει»

  19.07.2021 10:27       1179

Τον περασμένο Μάιο η Άννα Ντουντουνάκη έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η ελληνίδα πρωταθλήτρια έγραψε ιστορία στα 100 μέτρα πεταλούδα, καταρρίπτοντας παράλληλα το Πανελλήνιο ρεκόρ. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο αγωνίστηκε στα 100 μέτρα πεταλούδα και τερμάτισε 18η, ενώ σε λίγες μέρες στο Τόκιο, έρχεται «αντιμέτωπη» με την δεύτερη συμμετοχή της στην κορυφαία διοργάνωση του κόσμου.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που θα συμμετέχω για δεύτερη φορά σε Ολυμπιακούς αγώνες. Είναι μεγάλη τιμή για κάθε αθλητή η συμμετοχή στην κορυφαία διοργάνωση του κόσμου. Πλέον είμαι πιο ώριμη και πιο έμπειρη σε σχέση με το Ρίο και θέλω να πιστεύω πως αυτό θα με βοηθήσει στο Τόκιο. Είμαι συνειδητοποιημένη, αποφασισμένη και έχω δουλέψει αρκετά για να πετύχω τους στόχους που έχω θέσει. Αρχικά θέλω να πετύχω ένα ατομικό ρεκόρ και από εκεί και πέρα, ότι αυτό φέρει. Δεν θα ήθελα να υποσχεθώ πολλά, όμως σίγουρα θα προσπαθήσω για το καλύτερο».

Διακρίσεις: 1η Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2021 (100μ πεταλούδα), 3η Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας (100μ πεταλούδα), 3η Μεσογειακοί Αγώνες 2018 (100μ πεταλούδα, 4χ100μ Μ. Ομαδική)

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ