ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / Νίκος Γέμελος

«Ένας τελικός ισοδυναμεί με μετάλλιο»

  24.07.2012 17:43       1602

Στις 5 Αυγούστου αναχωρεί ο Έλληνας κολυμβητής Σπύρος Γιαννιώτης με προορισμό την Ολυμπιάδα του Λονδίνου. Ο προπονητής του Νίκος Γέμελος, λίγο πριν το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για την εξέλιξη της προετοιμασίας τους:

«Η προετοιμασία που γίνεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο του Πειραιά προπονητικά πάει μια χαρά. Περιμένουμε να βγει και αγωνιστικά σε λίγες μέρες στο Λονδίνο. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για το πώς κύλησαν οι προπονήσεις όλη τη χρονιά και περιμένουμε εναγωνίως να περάσει ο χρόνος για να παρευρεθούμε στην Ολυμπιάδα».

Ο Νίκος Γέμελος, ως Ομοσπονδιακός προπονητής, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις προσδοκίες της ελληνικής αποστολής κολύμβησης γενικά:

«Πιστεύω ότι η ελληνική κολύμβηση βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο. Είμαι πολύ αισιόδοξος. Υπάρχουν πολλοί και καλοί αθλητές που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ελληνική αποστολή, μάλιστα, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ομάδες σε πλήθος. Οι Έλληνες αθλητές, όπως οι Δρυμωνάκος, Σαμιλίδης και Γρηγοριάδης, έχουν πραγματοποιήσει αξιόλογες εμφανίσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και αυτό το έδειξαν οι επιδόσεις τους στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι ένας τελικός στους Ολυμπιακούς ισοδυναμεί με μετάλλιο σε άλλα αγωνίσματα».

Στη φωτογραφία αρχείου ο Νίκος Γέμελος με τον Σπύρο Γιαννιώτη.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος