ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / Μάρκος Μανταλούφας

«Ενθαρρυντικά αποτελέσματα»

  22.10.2014 13:03       894

Τέσσερα πανελλήνια ρεκόρ ήταν ο απολογισμός των Ελλήνων κολυμβητών στα «Λεμέσια 2014», διοργάνωση που ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο στην Κύπρο Τα πέτυχαν ο Ανδρέας Βαζαίος (ΑΝΟΑ) στα 100μ πεταλούδα (51.77) και 50μ ύπτιο (24.42) και ο Νίκος Σοφιανίδης (ΠΑΟΚ) στα 50μ ύπτιο (25.54, Παίδων) και 200μ ύπτιο (1.59.77, Παίδων).

Ο συνοδός προπονητής της ελληνικής αποστολής, Μάρκος Μανταλούφας μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για τη συμμετοχή των κολυμβητών μας σε αυτό το μίτινγκ καθώς και τις άριστες οργανωτικές συνθήκες: « Αυτοί οι αγώνες διοργανώθηκαν για δεύτερη φορά, στην τοποθεσία Αγρός, 45 λεπτά από την πόλη της Λεμεσού. Το κολυμβητήριο ήταν ευρωπαϊκών προδιαγραφών, πολύ όμορφο και ικανό να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις. Ανήκει στην Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή και οι υπεύθυνοι γι΄αυτό, το φροντίζουν πολύ καλά καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Στη διοργάνωση αυτή, απαντήσαμε θετικά στην τιμητική πρόσκληση του σωματείου Ν.Ο Λεμεσού γιατί θέλαμε να δώσουμε ευκαιρία στα παιδιά να αρχίσουν δυνατά τη χρονιά, να προετοιμαστούν καλύτερα για τις δύσκολες διοργανώσεις που θα υπάρχουν σε μια χρονιά που χαρακτηρίζεται προ-ολυμπιακή. Τα «Λεμέσια» φιλοξένησαν 150 αθλητές, κάποιοι εκ των οποίων και Ολυμπιονίκες. Η δική μας συμμετοχή ήταν παραπάνω από ικανοποιητική, είχαμε τέσσερα Πανελλήνια Ρεκόρ και κρίνω ότι τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά για το μέλλον και ότι τα παιδιά έδειξαν πανέτοιμα να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε απαίτηση».

Ο Μάρκος Μανταλούφας αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν στην αρχή μιας σημαντικής χρονιάς για την ελληνική κολύμβηση, ευελπιστώντας ότι θα λυθούν άμεσα: «Αυτή η χρονιά έχει πολύ σημαντικές διοργανώσεις, στις οποίες πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά, κυρίως οι αθλητές οι οποίοι στοχεύουν σε διακρίσεις και σε  Εθνικές ομάδες, στις οποίες πρέπει να δοθεί χώρος, ώστε να κάνουν την προπόνηση που χρειάζονται. Πρέπει να γίνει μια σοβαρή προσπάθεια ώστε να εξασφαλιστούν οι χώροι στους οποίους θα μπορούμε να δουλέψουμε και να μείνουν ανοιχτά τα κολυμβητήρια που χρειαζόμαστε. Πάντως πιστεύω ότι οι Έλληνες μπορούν να αξιοποιήσουν σε κάθε περίπτωση το στολίδι που υπάρχει στην Κύπρο, αυτό το κολυμβητήριο, αντί να αναγκάζονται να μετακινούνται ανά την Ευρώπη. Τα προβλήματα όλοι τα γνωρίζουμε για να έρχονται επιτυχίες, πρέπει να κάνουμε τη στοιχειώδη έστω προετοιμασία».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ