ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΑΝΔΡΩΝ

Εντυπωσιακά σφράγισε την πρόκριση για το Final-8 ο Ολυμπιακός, 17-7 το Ανόβερο

  24.04.2019 21:20       779

Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί και φέτος τον τίτλο του και να διατηρήσει το στέμμα που είχε φορέσει πέρυσι στη Γένοβα, καθώς θα βρεθεί στην τελική φάση (Final-8) του Τσάμπιονς Λιγκ που θα γίνει στο Ανόβερο της Γερμανίας (6-8 Ιουνίου).

Οι ερυθρόλευκοι το Θοδωρή Βλάχου σφράγισαν και μαθηματικά το εισιτήριο της πρόκρισης στο F-8, το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης (24/4) και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο, στο κλειστό Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά, καθώς νίκησαν με 17-7 την ομάδα του Ανόβερου, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του Β' Ομίλου (μία αγωνιστική, δηλαδή, πριν από το φινάλε των Ομίλων). Είναι η τέταρτη διαδοχική φορά που οι Πειραιώτες βρίσκονται στην Τελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε από το ξεκίνημα στο ματς κόντρα στη γερμανική ομάδα, προηγήθηκε με 6-0 στο πρώτο οκτάλεπτο και 10-2 στο δεύτερο, χαλάρωσε λίγο στην τρίτη περίοδο, αλλά ολοκλήρωσε το ματς με εμφατικό τρόπο και στην τελευταία περίοδο, για να φτάσει στο τελικό 17-7.

Πρώτοι σκόρερ των ερυθρολεύκων σε αυτό το ματς ήταν ο Άλεξ Γούνας Και ο Κώστα Γεννηδουνιάς που πέτυχαν από 5 γκολ. Είναι χαρακτηριστικό ότι σκόραραν επτά διαφορετικοί παίκτες του Ολυμπιακού.

Το επίσημο ντεμπούτο του με το σκουφάκι του Ολυμπιακού, εξάλλου, έκανε ο διεθνής τερματοφύλακας Μανώλης Ζερδεβάς που αγωνίστηκε στα δύο τελευταία οκτάλεπτα, αντί του Πάβιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΝΟΒΕΡΟ 17-7

Οκτάλεπτα: 6-0, 4-2, 2-3, 5-2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 5, Φουντούλης 2, Νικολαΐδης 1, Δερβίσης 1, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Γούνας 5, Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Ομπράντοβιτς 2, Ζερδεβάς.

ΑΝΟΒΕΡΟ: Σένκελ, Τσόρουσιτς 2, Μογκ, Ρεάλ, Μπργκούλιαν Ντ. 3, Ράντοβιτς, Γιόκιτς, Πρέους, Τσούτζε, Εστράνι 1, Ζετς 1, Βίνκελχορστ, Γκόετζ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής