ΤΕΧΝΙΚΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΝΕΩΝ - ΝΕΑΝΙΔΩΝ / ΚΛΑΪΠΕΔΑ

Εντυπωσιακή Ιφιγένεια Τελιούση με ρεκόρ Ευρώπης και δύο χρυσά - Οκτώ μετάλλια (3-3-2) στην πρεμιέρα η Ελλάδα (pics)

  27.06.2024 21:30       1000

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στους τελικούς της πρεμιέρας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Τεχνικής Κολύμβησης Νέων - Νεανίδων στην Κλαϊπέδα της Λιθουανίας, το βράδυ της Πέμπτης (27/6), καθώς κατέκτησαν συνολικά 8 μετάλλια, εκ των οποίων 3 χρυσά, 3 ασημένια και 2 χάλκινα.

Μεγάλη πρωταγωνίστρια ήταν η Ιφιγένεια Τελιούση, η οποία έκανε εκπληκτικές εμφανίσεις με δύο χρυσά μετάλλια και ρεκόρ Ευρώπης (και ένα χάλκινο με τη σκυτάλη). Συγκεκριμένα, με Ευρωπαϊκό Ρεκόρ Νεανίδων, 16.28, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ άπνοια Νεανίδων. (Φυσικά, ο χρόνος αποτελεί και νέο πανελλήνιο ρεκόρ Νεανίδων).

Στο ίδιο αγώνισμα, η Μαρία Ηλιάκη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με επίδοση 16.52, που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ Κορασίδων.

Λίγο αργότερα, η Ιφιγένεια Τελιούση κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στα 200μ επιφάνεια, με επίδοση 1:30.84, που είναι πανελλήνιο ρεκόρ Νεανίδων.

Ο Ραφαήλ Κόκκινος, στα 50μ άπνοια Νέων, κατέκτησε κορυφή και χρυσό μετάλλιο με επίδοση 14.93.

Στο ίδιο αγώνισμα ο Αθανάσιος Μιχαηλίδης, με 14.95, πήρε το ασημένιο μετάλλιο.

Η Ελένη Καλφίδου, στα 1500μ επιφάνεια, κατέκτησε επίσης το ασημένιο μετάλλιο, με 13:46.94 που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ Νεανίδων και Κορασίδων.

Ο Άγγελος Ρόκκος, στα 200μ επιφάνεια, πήρε χάλκινο μετάλλιο με 1:25.81.

Και η Εθνική ομάδα 4Χ100μ επιφάνεια Νεανίδων  με τις Τελιούση, Καλφίδου, Κλεάνθη Ηλιάκη, Μαρία Ηλιάκη και με 2:45.57, πήρε χάλκινο μετάλλιο και νέο πανελλήνιο ρεκόρ Νεανίδων.

Δηλώσεις:

Ιφιγένεια Τελιούση: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που κατάφερα να κατακτήσω 2 χρυσά ατομικά μετάλλια, ένα χάλκινο στην πρώτη μας σκυτάλη και να κάνω το πανευρωπαϊκο ρεκόρ στα 50 μέτρα άπνοη.Τα σημερινά μετάλλια τα αφιερώνω στην οικογένειά μου, που με στηρίζει καθημερινά και δεν έχει πάψει λεπτό να πιστεύει σε εμένα. Εύχομαι οι αγώνες να συνεχιστούν με τα ίδια και καλύτερα αποτελέσματα και να γυρίσουμε στην Ελλάδα με όσο περισσότερα μετάλλια μπορούμε. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προπονητές μου που με την βοήθεια τους επιτεύχθηκαν τα σημερινά αποτελέσματα (Μπάπκας Παύλος, Βίκυ Τσίκλη, Μαλαμαδάκη Στράτο) και την Ομοσπονδία μας».

Ραφαήλ Κόκκινος: «Είμαι παρά πολύ χαρούμενος για την κούρσα μου, το ήθελα παρά πολύ, είναι η αληθεια. Τη νίκη μου την αφιερώνω στους γονείς μου και σε όσους με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια για να φτάσω εδώ που είμαι».

Μαρία Ηλιάκη: «Αισθάνομαι ευγνώμων και ευχαρίστηση μετά από τις επιδόσεις μας, διότι οι κόποι μας ανταμείφθηκαν με σημερινή διάκριση. Επιπλέον, είμαι πολυ περήφανη για τους συναθλητές μου που επίσης αγωνίστηκαν σκληρά. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την ομοσπονδία, τον προπονητή μου και την οικογένειά μου για την αμέτρητη στήριξή τους προς τους αθλητές».

Άγγελος Ρόκκος: «Αισθάνομαι χαρούμενος για τη σημερινή κούρσα μου και την επίδοση των συναθλητών μου. Επίσης, είμαι πολύ ευγνώμων για την υποστήριξη της ομοσπονδίας και τών προπονητών μου. Εύχομαι τα καλύτερα για την συνέχεια της οργάνωσης αυτής».

Ελένη Καλφίδου: «Ξεκινώντας την πρώτη ημέρα, κατάφερα να κατακτήσω το ασημένιο μετάλλιο στα 1500, αλλά και ένα χάλκινο μετάλλιο στη σκυτάλη 4x100 νεανίδων. Νιώθω ευχαριστημένη από αυτά τα αποτελέσματα και για μια ακόμη φορά θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές μου που με στήριξαν και με στηρίζουν, τους Παύλο Μπάπκα και Στράτο Μαλαμαδάκη. Εύχομαι οι επόμενες μέρες να συνεχιστούν με παρόμοια αποτελέσματα αλλά και καλύτερα. Ευχαριστώ, επίσης, τον σύλλογο μου, τη Βίκυ Τσικλη και τον προεδρο του ΚΟ Καλαμαριάς Γιώργο Αρμουτσή, την οικογένειά μου και τους συναθλητές μου που πάντα βρίσκονται δίπλα μου».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής