ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΠΥΘΙΑ ΚΑΠ" ΙΤΕΑ

Εντυπωσιακή ήταν η Τελετή Έναρξης του “Πυθία Καπ” στην Ιτέα (photos)

  15.08.2019 23:29       1074

Πραγματικά εντυπωσιακή ήταν η φετινή Τελετή Έναρξης του διεθνούς τουρνουά υδατοσφαίρισης “Πυθία Καπ” που έγινε σήμερα Πέμπτη (15/8), το βράδυ, στο Μώλο της Ιτέας. Παρουσία των αποστολών των πέντε Εθνικών ομάδων-καθώς η Εθνική Ουγγαρίας, αναμενόταν να φθάσει μετά τα μεσάνυχτα-που θα λάβουν μέρος, των εκπροσώπων της ΚΟΕ, των συνδιοργανωτών του τουρνουά (Δήμος Δελφών, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ΝΟ Ιτέας) και πλήθος κόσμου, που δημιούργησε καταπληκτική ατμόσφαιρα.

Η εκδήλωση άρχισε με τις προσφωνήσεις των επισήμων και τις βραβεύσεις των ανθρώπων, που έχουν σταθεί αρωγοί στην όλη προσπάθεια της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας και καθιέρωσαν ως “θεσμό” το συγκεκριμένο τουρνουά.

Χαιρετισμό απηύθυνε από πλευράς ΚΟΕ ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Κατσαρός, ο οποίος απένειμε τιμητικές πλακέτες, στον Δήμαρχο Δελφών Θανάση Παναγιωτόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Νεκτάριο Μίχο, τον Αντιδήμαρχο Ιτέας Λουκά Αναγνωστόπουλο και τον πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας Ted Worth.

Στη συνέχεια η υπεύθυνη της Οργανωτικής Επιτροπής του τουρνουά και πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ιτέας Σοφία Αναγνωστάκου απένειμε τιμητική πλακέτα στον τέως πρόεδρο του Ομίλου και τέως Δήμαρχο Ιτέας Αριστείδη Παπαλάιο.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Κατσαρός επισήμανε: “Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας. Σε συνεργασία με τον Δήμο Δελφών, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, και το ΝΟ Ιτέας, διοργανώνει για μια ακόμη χρονιά το τουρνουά “Πύθια Καπ”, που έγινε θεσμός. Σε αυτό το τουρνουά δίνουν ραντεβού οι προηγμένες χώρες της υδατοσφαίρισης. Όπως οι: Ιταλία, Ολλανδία, Σερβία, Νέα Ζηλανδία, Ουγγαρία και Ελλάδα. Οι χώρες αυτές γίνονται πρεσβευτές του ιστορικού τόπου της Ιτέας και των Δελφών, που είναι και ο ομφαλός της γης.

Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους όσοι βοήθησαν για να γίνει αυτό το τουρνουά. Τον δήμαρχο Δελφών Θανάση Παναγιωτόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Νεκτάριο Μίχο και τον ΄τεως Δήμαρχο Ιτέας Αριστείδη Παπαλάιο, στον οποίο οφείλεται και η κατασκευή του κολυμβητηρίου. Πιστεύουμε ότι η νέα δημαρχιακή Αρχή θα έχει τον ίδιο ενθουσιασμό, για να συνεχίσει και να βελτιώσει το τουρνουά, το οποίο έχει καθιερωθεί στο καλεντάρι τηε Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Τέλος, ευχόμαστε καλή επιτυχία στις ομάδες, για τους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες που ακολουθούν”.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την παρέλαση των Εθνικών ομάδων, των: Ολλανδίας, Ιταλίας, Σερβίας, Νέας Ζηλανδίας, με την Ελλάδα να κλείνει, αυτήν την παρουσίαση.

Ακολούθησε η πολύ εντυπωσιακή επίδειξη Καλλιτεχνικής Κολύμβησης, στη θάλασσα, μπροστά στο Μώλο, από νεαρά ταλαντούχα κορίτσια της ομάδας του ΠΑΟΚ, που ήρθαν ειδικά για την εκδήλωση.

Την αυλαία έκλεισαν τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα, που έκαναν τη νύχτα μέρα και σε συνδυασμό με το Αυγουστιάτικο φεγγάρι έδωσαν στον ουρανό της Ιτέας, μια άλλη διάσταση.

Το πρόγραμμα

Το αγωνιστικό μέρος αρχίζει αύριο Παρασκευή 16/8, με την Εθνική να κοντράρεται με τη Νέα Ζηλανδία, στις 21:30.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Αύριο: Παρασκευή 16 Αυγούστου: 10.00 Ολλανδία - Σερβία

11.30 Ουγγαρία - Νέα Ζηλανδία

20.00 Σερβία - Ιταλία

21.30 Ελλάδα - Νέα Ζηλανδία.

Σάββατο 17 Αυγούστου:

10.00 Ιταλία - Ολλανδία

11.30 Ελλάδα - Ουγγαρία

20.00 Α1-Β2 (Ημιτελικός)

21.30 Α2-Β1 (Ημιτελικός).

Κυριακή 18 Αυγούστου:

8.30 Α3-Β3 (για 5η-6η θέση)

10.00 Ηττημένος του (Α1-Β2) - Ηττημένος του (Α2-Β1) μικρός τελικός

11.30 Νικητής (Α1-Β2) - Νικητής (Α2-Β1) Μεγάλος

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ