ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ / ΤΟΚΙΟ / ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ

Εντυπωσιακή με πρωτιά στον Όμιλο, 14-5 τις ΗΠΑ, περιμένει τον αντίπαλο στον χιαστί

  02.08.2021 06:37       846

Αποφασισμένη και ικανή να πάει πολύ ψηλά σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Τόκιο, δείχνει η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών. Εντυπωσιακή και επιβλητική ήταν στον πέμπτο και τελευταίο της αγώνα στον Α' όμιλο του ολυμπιακού τουρνουά η ελληνική αρμάδα που νίκησε με 14-5 τις ΗΠΑ, διατήρησε το αήττητο, με τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία (9 βαθμούς) και κατέκτησε πανάξια την πρώτη θέση στον συγκεκριμένο Όμιλο.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα περιμένει, πλέον, να μάθει τον αντίπαλό του στον καθοριστικό προημιτελικό - χιαστί της Τετάρτης (4/8) όπου θα διεκδικήσει την είσοδο στην 4άδα και την πραγματοποίηση του ονείρου της κατάκτησης ενός μεταλλίου. Ο αντίπαλος θα είναι ο 4ος του Β' Ομίλου και συγκεκριμένα ο ηττημένος του αγώνα που έπεται, ανάμεσα στη Σερβία και το Μαυροβούνιο (8 π.μ. ώρα Ελλάδας).

Η Εθνική μας ήταν απόλυτη κυρίαρχος στον αγώνα με τις ΗΠΑ. Αιφνιδίασε από το ξεκίνημα τους Αμερικανούς και προηγήθηκε με 4-1 στο πρώτο οκτάλεπτο, ενώ με πολύ καλή άμυνα δεν τους άφησε να αντιδράσουν όταν το επιδίωξαν στο δεύτερο οκτάλεπτο. Στη συνέχεια και στις δύο τελευταίαες περιόδους οι διεθνείς μας έκαναν ό,τι ήθελαν, με τους παίκτες των ΗΠΑ να ρίχνουν λευκή πετσέτα. Πρώτοι σκόρερ για την Εθνική οι Γενηδουνιάς με 5 γκολ και Φουντούλης με 4. Η Ελλάδα βρήκε σκορ με όλους τους τρόπους, είχε 4/8 στον παίκτη παραπάνω και 2/2 πέναλτι, ενώ πήγε πολύ καλά στην άμυνα στον λιγότερο με 2/11. 

ΕΛΛΑΔΑ - ΗΠΑ 14-5

Οκτάλεπτα: 4-1, 2-2, 5-2, 3-0.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 5, Σκουμπάκης 1, Καπότσης, Φουντούλης 4, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 2, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος 1.

ΗΠΑ (Ντέγιαν Ουντόβισιτς): Χόλαντ, Χούπερ, Βάβιτς, Ομπέρτ 2, Ντάουμπε, Τσουπίντο, Χάλοκ, Γούντχεντ, Μπόουεν 1, Στίβενσον 1, Σμιθ, Ίρβινγκ 1.

Στον άλλο αγώνα του Α' Ομίλου που προηγήθηκε, Ουγγαρία και Ιταλία ήρθαν ισόπαλες 5-5.

Η Βαθμολογία του Α' Ομίλου:

1. Ελλάδα 9 (5 αγ.)

2. Ιταλία 8 (5 αγ.)

3. Ουγγαρία 7 (5 αγ.)

4. ΗΠΑ 4 (5 αγ.)

........................................

5. Ιαπωνία 0 (4 αγ.)

6. Νότια Αφρική 0 (4 αγ.)

Στις 12.20 παίζουν Ιαπωνία - Νότια Αφρική για να ολοκληρωθεί ο Όμιλος.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής