ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / ΠΥΘΙΑ ΚΑΠ/ ΙΤΕΑ

Eντυπωσιακή νίκη της Εθνικής, με ανατροπή στην πρεμιέρα, (16-15 τη Ρωσία)

  08.08.2015 14:47       892

Σε ένα παιχνίδι που ολοκληρώθηκε σε δύο δόσεις (λόγω της χθεσινής διακοπής εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών), η Ελλάδα επικράτησε της Ρωσίας με 16-15 , στην πρεμιέρα των αγωνιστικών υποχρεώσεων των δύο ομάδων για το Πυθία Καπ, που διεξάγεται στην όμορφη Ιτέα.

Οι τέσσερις ομάδες που συμμετέχουν στο τουρνουά αγωνίζονται με τις καινοτομίες που θα εφαρμοστούν και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων Γυναικών που θα γίνει στο Βόλο, το διάστημα 17-23 Αυγούστου (ενδεκάδα στην αποστολή, 6 παίκτριες αντί για 7).

Σε ένα σαφώς θεαματικότερο παιχνίδι, βάσει αυτών των αλλαγών, η Ρωσία μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι προηγούμενη με 8-4 στο τέλος του πρώτου μισού, αξιοποιώντας τον παίκτη παραπάνω, αφού είχε απόλυτη ευστοχία σε εκείνο το σημείο.

Στο δεύτερο μισό, η Ελλάδα βελτιώθηκε αισθητά σε άμυνα και επίθεση, με αποτέλεσμα το σκορ να διαμορφωθεί στο 11-9 υπέρ της Ρωσικής ομάδας, μετά το τέλος του τρίτου οκταλέπτου, καθώς η Εθνική μας πέτυχε ένα επιμέρους σκορ 5-3. Στην τελευταία περίοδο, η Εθνική μας παρουσίασε στοιχεία δεμένης ομάδας και κατάφερε να φτάσει σε μία σημαντική νίκη ψυχολογίας, κάνοντας την απόλυτη ανατροπή.

ΕΛΛΑΔΑ- ΡΩΣΙΑ 16-15

Οκτάλεπτα: 3-5, 1-3, 5-3, 7-4

EΛΛΑΔΑ

ΡΩΣΙΑ

Πάτρα Ε.

Παμφίλοβα

Μαυρωτά 1

Γκερτζάνιτς 4

Χυδηριώτη 1

Μπορίσοβα 3

Ελευθεριάδου 4

Ρίσκοβα

Πλευρίτου Β. 2

Κοτατσιάν 4

Νιαρχάκου 3

Τρόσκαγια

Καλογεράκου 1

Κοριάκινα 3

Πάτρα Μ. 2

Πολιάκοβα 1

Μιμίδη

Κολμάκοβα

Σώρα 2

Κραβτσένκο

Σταματοπούλου

Λιτόφτσενκο

Προπονητής: Άγγελος Γαρελίδης

Προπονητής: Άλεξαντρ Γκαντούκοφ

Διαιτητές:  Γκαμπριέλα Βαργκόνι (Ουγγαρία), Ντέιβιντ Γκόμες (Ισπανία)

Ντέλεγκειτ: Κλωντ Ντεμέυ

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο προπονητής της Εθνικής μας ομάδας, Άγγελος Γαρελίδης σημείωσε: «Παρουσιάσαμε δύο πρόσωπα. Η διακοπή πάντως του παιχνιδιού μας βοήθησε σημαντικά να σκεφτούμε τα λάθη που κάναμε στο πρώτο μισό και σήμερα να παρουσιαστούμε σαφώς βελτιωμένοι. Είναι μια σημαντική νίκη για εμάς, καθώς προσαρμοζόμαστε στις νέες συνθήκες και το νέο τρόπο παιχνιδιού, βάσει των αλλαγών, οι οποίες θα ισχύσουν και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Βόλο. Εδώ βρίσκονται κάποια από τα παιδιά που θα βρεθούν στο Βόλο και κάποιες μικρότερες σε ηλικία παίκτριες, οι οποίες μπαίνουν στο κλίμα των αλλαγών και παίρνουν σημαντικές εμπειρίες».