ΤΕΧΝΙΚΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ - ΝΕΑΝΙΔΩΝ / ΛΙΝΙΑΝΟ

Eντυπωσιακή πρεμιέρα για τους Έλληνες με ένα χρυσό, δύο ασημένια κι ένα χάλκινο μετάλλιο, αλλά και ρεκόρ (pics)

  15.06.2021 22:13       2320

Με τον πιο ιδανικό τρόπο ξεκίνησε για την ελληνική αποστολή το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης Εφήβων - Νεανίδων στο Λινιάνο της Ιταλίας. Οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες κατέκτησαν ένα χρυσό, δύο ασημένια και ένα χάλκινο μετάλλιο, στην πρεμιέρα, την Τρίτη (15/6) ενώ είχαν και μια 5η θέση στους βραδινούς τελικούς, αλλά και ρεκόρ. Αναλυτικά:

Διπλή παρουσία στα ψηλά του βάθρου είχαμε στον πιο σημαντικό τελικό της ημέρας. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε στα 100 μ. επιφάνειας Εφήβων ο Γιώργος Καλτσουκαλάς με επίδοση 37.09. Ο Απόστολος Λαμπαδάρης, εξάλλου, βρέθηκε στη 2η θέση και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο ίδιο αγώνισμα με επίδοση 37.36.                            

Στα 100μ. διπλά πέδιλα Νεανίδων, η Κατερίνα Μανιάτη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με επίδοση 48.31, που αποτελεί νέο διπλό Πανελλήνιο Ρεκόρ Γυναικών-Νεανίδων, καταρρίπτοντας το προηγούμενο δικό της από τον πρωινό προκριματικό με 49.12.

Στη σκυταλοδρομία 4Χ50 μ. mixed Εφήβων - Νεανίδων, η Εθνική μας ομάδα αποτελούμενη από τους Βασίλη Χατζηδάκη, Φωτεινή Παππά, Ισμήνη Ευαγγελάτου, Γιώργο Καλτσουκαλά κατέχκτησε το χάλκινο μετάλλιο με επίδοση 1:09.97 που αποτελεί και νέο πανελλήνιο ρεκόρ, αφού το προηγούμενο ανήκε στους ίδιους  με 1:10.72 από τον πρωινό προκριματικό.

Στα 400μ. επιφανείας Εφήβων ο Ιάσων Χίνος πήρε την 5η θέση με επίδοση 3:12.15.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Γιώργος Καλτσουκαλας δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω όσους με στήριξαν σε αυτή τη δύσκολη χρόνια που πέρασε και ιδιαίτερα τον προπονητή μου Αργυρή Βασιλόπουλο».

Οι δηλώσεις των υπόλοιπων πρωταγωνιστών:

Απόστολος Λαμπαδάρης: «Θέλω να ευχαριστησω όσους πίστεψαν σε εμένα και τους προπονητές μου Βίκυ Τσικλή και Παύλο Μπαπκα, που ήταν δίπλα μου σε όλα».

Κατερίνα Μανιάτη: «Ευχαριστώ όσους ήταν διπλα μου αυτό τον καιρό και πίστευαν σε μένα ιδιαίτερα τον προπονητή μου Πέτρο Χαϊδάρη. Θελω να αφιερώσω το μετάλλιο αυτό στον παππού μου που δεν κατάφερε δυστυχώς να είναι εδώ μαζί μου».

Βασίλης Χατζηδάκης: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον προπονητή μου Ηλία Καλαμαρίδη, στους δικούς μου και στους φίλους μου που ήταν μαζί μου με στήριξαν σε κάθε δύσκολη και χαρούμενη στιγμή. Το αφιερώνω σε αυτούς.

Ισμήνη Ευαγγελάτου: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους προπονητές μου Αντρέα Μυρίλο και Νατάσα Τσικλή, αλλά και σε όλους όσους στάθηκαν δίπλα μου και με στήριξαν. Περάσαμε δύσκολα αλλά δεν τα παρατήσαμε, ακολουθήσαμε τα όνειρα μας και πιστέψαμε!!! Ευχομα πάντα επιτυχίες σε όλους».

Φωτεινή Παππά: «Ειλικρινά, δεν έχω λόγια… Χίλια ευχαριστώ στον προπονητή μου Γιάννη Κάβουρα την οικογένεια μου και τους φίλους μου που με υποστήριξαν σε όλο αυτό το υπέροχο ταξίδι. Εύχομαι τα ίδια και καλύτερα σε ολα τα παιδιά».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής