ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / 11ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ/ ΒΟΛΟΣ

Εντυπωσιακή τελετή έναρξης, αύριο η αγωνιστική πρεμιέρα

  16.08.2015 21:40       2763

Λεζάντα: Με την εντυπωσιακή τελετή έναρξης άνοιξε η αυλαία του 11ου Παγκόσμιου πρωταθλήματος Νέων Γυναικών υδατοσφαίρισης (photo by Apostolos Zacharakis)

Τα γιορτινά του φορά από σήμερα ο Βόλος, που υποδέχεται το 11ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων γυναικών υδατοσφαίρισης (17-23 Αυγούστου). Μητρόπολη του Υγρού Στίβου, με την εμπειρία τριών  επιτυχημένων διοργανώσεων (Παγκόσμιο Νέων Ανδρών 2011, Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νεανίδων Συγχρονισμένης κολύμβησης 2012, Παγκόσμιο Νέων Γυναικών 2013), η θεσσαλική πόλη αναλαμβάνει και πάλι ένα σημαντικό στοίχημα, τη διοργάνωση ενός σπουδαίου αθλητικού γεγονότος, με τα φώτα των απανταχού φίλων της υδατοσφαίρισης, διεθνώς, στραμμένα στην Ελλάδα.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία (FINA) και η ΚΟΕ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Βόλου φιλοδοξούν να προσφέρουν μία άριστη διοργάνωση, με δεδομένο και τον αρκετά περιορισμένο χρόνο που υπήρχε, ώστε να είναι τα πάντα έτοιμα για τη φιλοξενία της. Υπενθυμίζεται ότι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων Γυναικών ήταν προγραμματισμένο να γίνει στην πόλη Μερίδα του Μεξικού. Ένα μήνα πριν την έναρξη του, οι Μεξικανοί δήλωσαν αδυναμία τέλεσης της διοργάνωσης, με την ΚΟΕ να αναλαμβάνει τη διεξαγωγή της και να προετοιμάζεται με εντατικούς ρυθμούς, από την πρώτη στιγμή ανάθεσής της από την Παγκόσμια Ομοσπονδία (FINA).

Οι συντονισμένες προσπάθειες των παραγόντων της Ομοσπονδίας απέφεραν μία πλήρως ενημερωμένη ιστοσελίδα, η οποία πληροί τις τεχνικές προδιαγραφές, ώστε να υπάρχει άμεση ενημέρωση για ολόκληρη την αγωνιστική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου πρωταθλήματος.

 Συγκεκριμένα, στο επίσημο σάιτ  της διοργάνωσης http://volos2015.com  θα υπάρχει ενημέρωση με τα πλήρη στατιστικά στοιχεία, το live score κάθε παιχνιδιού καθώς και όλες οι αγωνιστικές λεπτομέρειες.

Οι συνθέσεις των ομάδων ΕΔΩ:  http://volos2015.com/participants/

To αγωνιστικό πρόγραμμα ξεκινά αύριο, με την Εθνική μας να αντιμετωπίζει τη Μεγάλη Βρετανία στις 20:00, στο πλαίσιο του Α’ ομίλου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει επίσης τις Ρωσία (18/8) και Ιαπωνία (19/8). Ο ομοσπονδιακός τεχνικός  Γιώργος Μορφέσης, μιλώντας στην ιστοσελίδα μας καθόρισε το στόχο της ομάδας σε αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, με βάση και τις ιδιαίτερες συνθήκες προετοιμασίας:

 «Η προετοιμασία μας ολοκληρώθηκε εν όψει της σπουδαίας διοργάνωσης ενώ, όπως είναι γνωστό, διεξήχθη ουσιαστικά σε δύο σκέλη. Υπήρχαν κάποιες αθλήτριες που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν και προσπαθούν να προσαρμοστούν και κάποιες ακόμη που δούλεψαν επί ένα μήνα, με τη βοήθεια των πολύτιμων συνεργατών μας, εδώ στην Ελλάδα.  Είμαστε ουσιαστικά μια καινούρια ομάδα, που δώσαμε μόλις τρία φιλικά παιχνίδια, με τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας μας.  Μακάρι να είχαμε περισσότερο χρόνο να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες, αν και το ταλέντο σε αυτή την ομάδα περισσεύει. Τα περισσότερα από τα κορίτσια διαπρέπουν στα ηλικιακά πρωταθλήματα.  Όσον αφορά το στόχο μας, θα παλέψουμε με τη Ρωσία για την πρώτη θέση του ομίλου. Σαφώς η τετράδα είναι άμεση επιδίωξη μας, ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο, που είναι κάτι που θέλουμε πολύ, ειδικά σε μια διοργάνωση στην χώρα μας».

Αναφορικά με τους νέους κανονισμούς (μεταξύ των άλλων δεν υπάρχει 13άδα, αλλά 11άδα πλέον για κάθε ομάδα και στον αγώνα παίζουν έξι παίκτριες από κάθε ομάδα και όχι επτά)  που εισάγονται σε αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, ο Γιώργος Μορφέσης σημείωσε: «Θα παρακολουθήσουμε τελείως διαφορετικά παιχνίδια, από ό,τι έχουμε συνηθίσει. Δε παίζει ρόλο πια η τακτική τόσο πολύ, αλλά η καλή φυσική κατάσταση, κάτι το οποίο προσπαθήσαμε να δουλέψουμε.  Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και θα είμαστε πανέτοιμοι για την αναμέτρηση με τη Μεγάλη Βρετανία».

Αναλυτικά το αυριανό αγωνιστικό πρόγραμμα της πρεμιέρας:

ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

09:00 Ιαπωνία- Ρωσία

10:20 Ουγγαρία- Νότια Αφρική

11:40 Νέα Ζηλανδία- Βραζιλία

13:00 Αυστραλία- Καναδάς

16:00 Ιταλία- Ολλανδία

17:20 Ουκρανία- Ισπανία

18:40 ΗΠΑ-Μεξικό

20:00 Μεγάλη Βρετανία- Ελλάδα

Η τελετή έναρξης

Στην επίσημη τελετή έναρξης, που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Ανοιχτό κολυμβητήριο του ΕΑΚ του Βόλου, χαιρετισμό απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας  Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο επίτιμος γραμματέας της FINA Πάολο Μπαρέλι, το μέλος του Μπιρό της FINA και υπεύθυνος για την  παγκόσμια υδατοσφαίριση, Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ενώ διαβάστηκε χαιρετισμός του απόντος, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή.

Οι κ.κ. Διαθεσόπουλος και Μπαρέλι κήρυξαν από κοινού την τελετή έναρξης των αγώνων.

Ακολούθησε επίδειξη από την ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης του ΝΟΒΑ, υπό την επίβλεψη του ομοσπονδιακού τεχνικού Κυριάκου Τάσσιου και χορευτικό πρόγραμμα από τη σχολή  CHORUS LINE και υπεύθυνη την κ. Τηλιοπούλου. Η τελετή ολοκληρώθηκε με τη ρίψη πυροτεχνημάτων.

Αναλυτικά το επίσημο σάιτ της διοργάνωσης: http://volos2015.com

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ