ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / 11ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ/ ΒΟΛΟΣ

Επανάληψη του τελικού του 2013 (Iσπανία- ΗΠΑ)

  22.08.2015 21:38       1331

ΦΩΤΟ: Η Ισπανία και οι ΗΠΑ θα αναμετρηθούν για το τρόπαιο του 11ου Παγκόσμιου πρωταθλήματος  (by Ap. Zacharakis)

Μνήμες από το 2013 ξυπνά το ζευγάρι του αυριανού (Κυριακή 23/8) μεγάλου τελικού του 11ου Παγκόσμιου πρωταθλήματος Νέων Γυναικών, που διεξάγεται στο Βόλο. Πριν από δύο χρόνια στο ανοιχτό Εθνικό κολυμβητήριο είχαν αναμετρηθεί ξανά  ΗΠΑ και Ισπανία, με τις Αμερικανίδες να επικρατούν με 9-7 , ενώ τώρα οι δύο ομάδες θα «κονταροχτυπηθούν» ξανά με φόντο το χρυσό μετάλλιο. Οι ΗΠΑ, που είναι κάτοχος του τίτλου,  θα μετάσχουν στον 5ο τελικό της ιστορίας του θεσμού και θα διεκδικήσουν το τέταρτο χρυσό τους μετάλλιο, ενώ οι Ισπανίδες θα παίξουν για τρίτη φορά σε τελικό, διεκδικώντας το δεύτερο «δαχτυλίδι».

Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 20:00 και θα μεταδοθεί (όπως και εκείνο της Εθνικής μας με την Ιταλία, αλλά και ο μικρός τελικός) και από τη συνδρομητική τηλεόραση της ΝΟVA. Σημειώνεται ότι και πριν από δύο χρόνια, ΗΠΑ, Ισπανία και Ρωσία ήταν στην τετράδα της αντίστοιχης διοργάνωσης, με μόνη αλλαγή φέτος τον Καναδά, στη θέση της Ελλάδας.

Η Ισπανία επικράτησε με 11-9 του Καναδά στον πρώτο ημιτελικό ενώ  οι ΗΠΑ επιβλήθηκαν της Ρωσίας με 13-11, σε δύο παιχνίδια που παρά τις μεγάλες προσπάθειες των ηττημένων (Καναδάς και Ρωσία θα αναμετρηθούν στον «μικρό» τελικό για το χάλκινο μετάλλιο, στις 18:30), η εμπειρία και η συγκέντρωση των δύο προπέρσινων μονομάχων και κάτοχων των δύο πρώτων θέσεων, των Αμερικανίδων και των Ισπανίδων, ήταν εμφανείς.

*KANAΔΑΣ- ΙΣΠΑΝΙΑ 9-11  (2-3, 1-2, 3-3, 3-3)

Οι Ισπανίδες ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι και με τις Ιρένε Γκονζάλεζ και Τζούντιθ Φόρκα να συνεχίζουν τις εξαιρετικές εμφανίσεις τους στη διοργάνωση, προηγήθηκαν με 5-3 στο τέλος του πρώτου μισού της αναμέτρησης.  Οι Καναδές του Ντέιβιντ Παραντέλο, παρά την προσπάθεια που κατέβαλλαν δε μπορούσαν να βρουν το στόχο, με τις Ισπανίδες να έχουν ως «όπλο» και την εξαιρετική τους άμυνα.

Οι «φούρια ρόχας» συνέχισαν να προηγούνται σταθερά, αυξάνοντας μάλιστα τη διαφορά στα 3 γκολ λίγο πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου, (8-5), με τις Καναδές να μειώνουν σε 8-6 με το τρίτο γκολ της Έμμα Ράιτ.  

Εντυπωσιακές φάσεις  σημειώθηκαν στην τελευταία περίοδο. Οι Ισπανίδες προηγήθηκαν με 11-7, ενώ  ο Καναδάς προσπάθησε να ισορροπήσει και μείωσε σε 11-9. Η εξαιρετική απόκρουση της  τερματοφύλακα της Ισπανίας, 25 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της αναμέτρησης, έδωσε τη νίκη στις Ευρωπαίες, που ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, μετά την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

Καναδάς (Ντ. Παραντέλο): Ράιτ 3,  Κρίστμας 3, Πωλ 1 Μακ Κέλβει 1, Κρεβιέρ 1

Ισπανία (Χ. Πέρεθ):  Φόρκα 4, Γκονζάλεζ 2, Ορτίθ 2, Λέιτον 1, Κόρντομπες 1

Χαβιέ Πέρεθ (προπονητής Εθνικής Ισπανίας): « Παίζαμε με μια πολύ δυνατή ομάδα όπως ο Καναδάς. Η δική μας ομάδα ήταν πειθαρχημένη και συγκεντρωμένη και καταφέραμε να φθάσουμε στη νίκη. Ελπίζω αυτή τη φορά να στον τελικό να πανηγυρίσουμε εμείς. Μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση για αντίπαλο, καθώς και οι δύο είναι πολύ δυνατές ομάδες».

 Ντέιβιντ Παραντέλο (προπονητής Εθνικής Καναδά): « Είχαμε την  ευκαιρία μας να βρεθούμε στον τελικό, αλλά δεν τα καταφέραμε. Επόμενος στόχος μας η 3η θέση».

 *ΡΩΣΙΑ-ΗΠΑ 11-13 (3-4, 1-3, 4-4, 3-2)

Με τις δύο ομάδες να βαδίζουν «χέρι-χέρι» στο σκορ ξεκίνησε ο ημιτελικός ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία.

 Οι Αμερικανίδες προηγήθηκαν με 4-3 στο τέλος της πρώτης περιόδου, ενώ στην εξέλιξη του παιχνιδιού καθοριστικής σημασίας ήταν η δυστοκία στην επίθεση των Ρωσίδων, που προήλθε και από την άμυνα για σεμινάριο της Κόραλι Σίμονς.  Σημαντική ήταν και η συμβολή της Μέρι Μπρουκς, που είχε πετύχει ήδη 4 τέρματα, στο τέλος του πρώτου μισού (7-4).

Στο τρίτο οκτάλεπτο, η Ρωσία προσπάθησε να αντεπιτεθεί, μειώνοντας δύο φορές στο γκολ (7-6 και 8-7), αλλά οι Αμερικανίδες είχαν την απάντηση. Στη συνέχεια η ψαλίδα άνοιξε, με την περίοδο να ολοκληρώνεται με τη διαφορά στα 3 γκολ υπέρ της ομάδας της Σίμονς (11-8).

Με τον ίδιο τρόπο έληξε και η αναμέτρηση, με τις Ρωσίδες να προσπαθούν χωρίς αποτέλεσμα να απειλήσουν και να ισοφαρίσουν και τις Αμερικανίδες να πανηγυρίζουν την πρόκριση στον αυριανό μεγάλο τελικό.

Ρωσία (Α. Γκαντούκοφ): Σιμανόβιτς 4, Μπορίσοβα 3, Κολμακόβα 1, Ρισκόβα 1, Τρότσκαγια 1, Κραβτσένκο 1

ΗΠΑ (Κ. Σίμμονς): Μπρουκς 4, Μπαρ 3, Φίσερ 2, Νέουσχουλ 2, Ράνει 1, Μουταφυάν 1

Κόραλι Σίμμονς (προπονήτρια Εθνικής ΗΠΑ): «Ο Βόλος αποδεικνύεται τυχερή πόλη για μας. Θα είναι η επανάληψη του τελικού που έγινε δύο χρόνια πριν με την Ισπανία και κατακτήσαμε το χρυσό μετάλλιο.

Η Ρωσία είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, με καλή φυσική κατάσταση, καλή τακτική και μάς δυσκόλεψε αρκετά. Επόμενος στόχος μας το χρυσό για το οποίο έχουμε δουλέψει πολύ». 

Αντρέι Μπελοφάστοβ (βοηθός προπονητή Εθνικής Ρωσίας): «Αρχίσαμε καλά, αλλά η ομάδα των ΗΠΑ, ξέφυγε στο σκορ και κατάφερε και άντεξε στις αντεπιθέσεις μας όταν την πλησιάζαμε.

Στα δύο τελευταία παιχνίδια, με Ιταλία και ΗΠΑ, δείξαμε ότι είμαστε καλή και δυνατή ομάδα και το ίδιο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και αύριο (σ.σ Κυριακή) στο παιχνίδι με τον Καναδά, για το χάλκινο μετάλλιο».

Το αυριανό πρόγραμμα (Κυριακή 23/8):

15:30 Ουγγαρία- Βραζιλία (θέσεις 7-8)

17:00 Ελλάδα- Ιταλία (θέσεις 5-6)

18:30 Καναδάς- Ρωσία (θέσεις  3-4)

20:00 Ισπανία- ΗΠΑ (ΤΕΛΙΚΟΣ)

Η επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, όπου μπορείτε να βρείτε πλήρη στατιστικά στοιχεία και άλλες λεπτομέρειες,  ΕΔΩ:

http://volos2015.com/

Θα πρέπει να τονιστεί ότι όλοι οι αγώνες της διοργάνωσης καλύπτονται με live σκορ.